783 bin 955 TL destek toplayan yerli drone projesi Ape X, Kırıkkale'de üretime başlıyor

783 bin 955 TL destek toplayan yerli drone projesi Ape X, Kırıkkale'de üretime başlıyor

Geçtiğimiz Kasım ayında Arıkovanı kampanyasına başlayan yerli drone projesi Ape X'in detaylarını daha önce sizlerle paylaşmıştık. Arıkovanı kampanyasını rekor ile kapatan yerli drone Ape X, 200 bin TL hedeflediği proje için 783 bin 955 TL toplamayı başardı.

Ape Drone Teknolojileri tarafından geliştirilen ve kolay kullanım imkanı sunan Mime kumanda sayesinde öne çıkan Ape X, 3 eksende gimbal kamera sabitleyicisi ve 4K kamera gibi özellikler de sunuyor. Arıkovanı kampanyasının sonlanması ile birlikte üretim sürecine başlayacak olan Ape Drone Teknolojileri, büyük oranda yerli üreticilerle çalışmayı hedefliyor.

Elektronik kart dizaynını ve yazılımını tamamlayan ekip, mobil yazılımı için de proje aşamasını başlattı. Türkiye'den temin edilemeyen ürünler için Mart ayında Hong Kong'a bir ziyaret gerçekleştirip tedarikçi anlaşmalarını tamamlayacak olan Ape Drone Teknolojileri, kamera kısmında ise küçük bir değişikliğe gitmeyi tercih etmiş.

Kırıkkale'de üretilecek

Kullanıcıları oldukça sevindirecek olan değişiklik Ape X üzerinde bulunan kameranın dronedan ayrılıp normal bir aksiyon kamerası gibi kullanılabilmesine imkan tanıyacak. Montaj için Kırıkkale'de 2000 m2 kapalı alana sahip bir fabrika alanı kiralayan Ape Drone Teknolojileri, üretimi kiralanan fabrikada gerçekleştirecek.

İlk etapta 500 adet ön sipariş alan Ape X, Temmuz ayı sonuna kadar 1000 adet üretilecek. Arıkovanı kampanyasında 1300 TL fiyat etiketi ile satın alınabilen Ape X, seri üretime geçilmesinden sonra 2 bin 500 TL fiyat etiketi ile satılacak. Kutu içeriğinde ise Ape X Drone, Mime kumanda, FPV kiti, 4k 60 Fps aksiyon kamerası ve 4 bin mAh büyüklüğünde bir batarya olacak.

Mağazalarında satışını yapmak için Turkcell ve Arçelik'ten siparişler alan Ape X, FNSS Savunma Sistemleri ile bir anlaşma da yaptı. Dilerseniz yerli drone modeli Ape X'in prototipleme çalışmaları ile ilgili detayların paylaşıldığı videoyu aşağıda bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.