Forbes ilk defa kripto zenginleri listesi yayınladı

Forbes ilk defa kripto zenginleri listesi yayınladı

Dünyanın en zenginlerini listelemesi ile ünlü yayın Forbes, geçtiğimiz günlerde ilk defa kripto para zenginleri listesi yayınladı. Forbes editörü Randall Lane’e göre bu listeyi hazırlama sebepleri insanların, kripto paraları yasadışı işlerde kullanılan bir şey olmaktan çıkarıp, gelişmekte olan meşru bir varlık sınıfı olarak görmek istedikleri için.

Dünyadaki milyarderleri listelemek göreceli daha kolay bir iş olsa da, kripto paraların doğası gereği zenginlerinin varlıklarının tamamının değerini bilmek pek de mümkün değil.

Liste 5 ayrı kategoriden oluşuyor: İdealistler, inşa edenler, fırsatçılar, altyapı oyuncuları ve işletme yatırımcıları. Listeye girebilmek için kripto varlıkları toplamı 350 milyon doların üzerinde olmalı.

Listede kişilerin toplam değeri sabit rakamlar yerine aralıklar olarak verilmiş. Hesaplamalar, sağlanan birkaç kanıtla tahmini olarak verilmiş ve kripto ile ilgili alış-şatış işlemlerinden elde edilecek kazancın vergileri de düşülmüş. Forbes bazı kişilerin bu geniş hesaplamalar sebebiyle liste dışında kalmış olabileceğini söylüyor.

Listede 20 kişi ve 19 profil var. Forbes, Winklevoss ikizlerine tek profilde yer vermeyi tercih etmiş. Her bir kişiyi kısa biyografisi ve tahmini kripto değerini görebileceğiniz şekilde inceleyebilirsiniz.

Lane, gelen eleştirilere rağmen listeyi yapmalarının amacının bu insanlar üzerine dikkati çekmek ve onları birer hedef haline getirmekten ziyade kripto ekosistemini meşrulaştırmak olduğunu vurguluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.