Twitter'dan yeni reklam modeli: Sponsorlu Moments

Twitter'dan yeni reklam modeli: Sponsorlu Moments

Twitter dün yeni sponsorlu moments reklam modelini test ettiğini duyurdu. Hikayeler özelliğine benzeyen Sponsorlu Moments, tweet serilerini, görselleri ve GIFleri içeriyor. Bu reklam modeli şimdilik sadece seçilmiş yayıncılar tarafından kullanılabiliyor.

Şu anda sponsorlu Moments olarak Bank of America'nın sponsor olduğu Bloomberg'in Davos ile ilgili moments'ını görüyoruz. Ancak bu çalışma, Twitter'ın ortaya koyduğu ilk sponsorlu moments değil. Şirket, bugüne kadar seçilen bir çok farklı içerik ortağıyla bu reklam modelini test ettiğini ifade etti.

Reklam verenler, sponsoru oldukları Moments'ın kapağında kendi markasının yer aldığı özel bir tasarım kullanabiliyor. Üstelik Moments'ın akışına katkıda bulunarak kendi tweetlerini  yerleştirebilmeleri de mümkün. Sponsorların kullanabildiği bir başka özellik ise Moments'ı, Twitter'ın reklam araçları kullanarak yayın içi sponsorluklarla birlikte belli bir hedef kitleye ulaştırmak.  Twitter'a göre, bu yeni reklam modelinin amacı; reklam veren ve içerik arasında "sıkı bir işbirliği" ortamı oluşturmak ve markaların içerik ortağıyla özelleştirilmiş bir üslupta birebir olarak bağlanmasını sağlamak.

Bank of America'nın Pazarlama Kurulu Başkanı Meredith Verdone ise bu yeni reklam modeli hakkında şunları söyledi:

Karar vericilerin ve kanaat önderlerinin Davos'ta neler olduğunu takip etmek için Twitter'a baktığını biliyoruz. Sponsorlu Moments bize o anda oluşan konuşmaya sorunsuz bir şekilde katılmanın yeni bir yolunu sunuyor. Bloomberg ve Twitter ile çalışmak bize kaliteli ve alakalı içerikler üzerinden küresel hedef kitlemizle iletişim kurmamıza yardımcı oluyor. Moments'ın toplum önüne ilk çıkışını bizim #WEF (World Economic Forum) programımızın ana öğesi olarak yapması bizi heyecanlandırıyor.

Sponsorlu Moments'ı kullanabilen içerik ortaklarına baktığımızda şimdilik azımsanmayacak sayıda izleyiciye sahip olan  TV kanallarını, spor liglerini ve dijital yayıncıları görüyoruz. Bu reklam modelini sponsorluk ücretleri ise müşteriye, etkinliğe, endüstriye ya da hedef kitleye göre farklılık gösteriyor. Aynı zamanda gelir paylaşımı modeli de yapılan her anlaşma için farklılık gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.