YouTube kanalları için reklam gösterimi zorlaşıyor

YouTube kanalları için reklam gösterimi zorlaşıyor

Geçtiğimiz Nisan ayında reklam gösterim politikaları ile ilgili önemli değişiklikler yapan YouTube, gelir modelindeki yeni yaklaşımı ve YouTube İş Ortağı Programı'na ilişkin yeni düzenlemeleri paylaştı. Hatırlatmak gerekirse YouTube kanallarının reklam gösterebilmesi ve YouTube İş Ortağı Programı’na dahil olabilmesi için toplam 10 bin görüntülemeye ulaşması gerekiyordu

Alınan yeni kararlarla birlikte 10 bin görüntüleme zorunluluğunu kaldıran YouTube, platformunun kötü oyuncuların varlık gösteremediği bir yer olmasını garantileme konusundaki çalışmalarına devam ediyor. Bugünden itibaren yeni kanalların reklam alabilmek için 1000 aboneye ve son 12 ay içinde 4 bin saat izlenme süresine sahip olması gerekecek.

Kısacası YouTube aldığını yeni kararla birlikte reklam için uygunluk ölçütü olarak yalnızca izlenme sayısına dayalı bir sistem yerine, hem kanalın ölçeği ve takipçilerin bağlılığını hem de içerik üreticinin davranışlarını dikkate alacak. Alınan bu kararın YouTube macerasına yeni başlayan kanalları oldukça zor durumlara sokabileceğini de ekleyelim.

20 Şubat itibariyle geçerli olacak

Abone sayısı ve istenen izlenme sayısının belli bir zaman aralığı içinde alınacak olması yeni kanalların YouTube İş Ortağı Programı’na dahil olma süresini artıracak gibi görünüyor. Paylaşılan bilgilere göre yeni düzenlemeler 20 Şubat 2018 itibariyle tüm YouTube kanalları için geçerli olacak.

Son dönemlerde reklam ve içerik konusunda yaşadığı sıkıntılar nedeniyle reklam verenlere daha fazla kontrol sağlayacak olan YouTube, reklam verenlerin kampanyalarını hangi içerikte göstermek istediklerine imkan tanıyacak üç katmanlı bir uygunluk sistemini kullanıma sunacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.