Yapay zeka ve insan destekli çeviri platformu Unbabel 23 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka ve insan destekli çeviri platformu Unbabel 23 milyon dolar yatırım aldı

Kendini yapay zeka destekli ve insan odaklı çeviri platformu olarak tanımlayan Unbabel, B Serisi yatırım turunda 23 milyon dolar yatırım aldı. Scale Venture Partners'ın liderliğinde düzenlenen yatırım turuna Microsoft Ventures, Salesforce Ventures, Samsung Next, Notion Capital, Caixa Capital ve Funders Club katılım gösterdi.

Unbabel, Ekim 2016'da gerçekleşen A turunda da 5 milyon dolar yatırım almıştı. Lisbon Challenge'a geçmiş dönemde dahil olan Unbabel 2014 yılında Y Combinator tarafından da desteklenmişti. yapay zeka ve makine öğrenmesini yaklaşık  55 bin çevirmenle bir araya getiren platfromun çalışma prensibi dikkat çekiyor. Unbabel, e-posta, sohbet ve web siteleri gibi metin temelli içerik ve iletişim araçları üzerinde çeviri yapıyor. Üstelik bir API üzerinden Salesforce, Zendesk, WordPress ve Mailchimp gibi işletmelerin kullandığı araçlarla da entegre olabiliyor.

Unbabel kurucu ortağı ve CEO'su Vasco Pedro, aldığı yatırımı platformun yapay zeka ve makine öğrenmesini geliştirmek için kullanacağımı ifade ediyor. Yatırım yapmayı düşündüğü bir başka alan ise satış ve pazarlamanın desteklenmesi. Her ne kadar Unbabel'in ABD'de satışa odaklanan bir ofisi bulunsa da şirket, güncel olarak atışa odaklanan bir girişim olarak gündeme gelmiyor.

Pedro'ya göre yaşadıkları en büyük zorluklardan biri pazarı Unbabel gibi bir çözümün varlığı konusunda eğitmek. Yani Unbabel, sayesinde kullanıcılar Google Translate gibi makine çevirileri ve birden fazla dil konuşan insanların çevirileri arasında seçim yapmak zorunda değil. Ancak henüz Unbabel gibi bir çözümün farkında değiller.

Yapay zeka/makine öğrenmesini çevirmenlerle bir araya getirmenin yanı sıra farklı teknolojiler de kullanan Unbabel, böylece çevirilerin içerik tiplerine göre düzenleyebiliyor. Tabii bu da hızlı ve doğru çevirileri beraberinde getiriyor.

Hali hazırda Facebook (Oculus), Buzzfeed, Booking.com, Pinterest ve Under Armour tarafından kullanılan ürün, girişimin yeni yatırımcıları Microsoft, Salesforce ve Samsung tarafından da işletmelerle olan ilişkisini geliştirmeye devam edecek gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.