Tarihe yolculuk: Popüler teknoloji ve internet girişimlerinin ilk tanıtım videoları

Tarihe yolculuk: Popüler teknoloji ve internet girişimlerinin ilk tanıtım videoları

Geçtiğimiz Temmuz ayında Airbnb, Dropbox, Quora ve Tinder gibi önemli girişimlerin ilk müşterilerini nasıl kazandığını sizlere aktarmıştık. Bugün ise başarıya ulaşmış girişimlerin ilk dönemlerinde kullandığı demo videoları ile karşınızdayız. Listemizde Dropbox'tan Uber'e, Lyft'ten LinkedIn'e ve Zenefit'ten ve Twitch'e kadar gibi başarıya ulaşmış pek çok önemli girişimin demo videoları bulunuyor.

Dropbox

Günümüzün en popüler bulut depolama çözümlerinden biri olan Dropbox, 2008 yılında yayınlanan sunum videosu ile karşımıza çıkıyor. Videoda henüz 24 yaşında olan Dropbox kurucu ortaklarından Drew Houston, servisinin nasıl çalıştığını detaylı bir şekilde anlatıyor.

Robinhood

Borsada işlem yapmayı oldukça kolaylaştıran Robinhood, kısa zamanda başarıya ulaşan bir girişim. Geçtiğimiz Nisan ayında 110 milyon dolar yatırım alan ve değerlemesini 1,3 milyar dolara çıkaran girişim, 2014 yılında internette viral olan bir video ile dikkatleri çekmeyi başardı.

Uber

Günümüzün en popüler uygulamalarından olan ve oldukça zor bir 2017 yılını geride bırakan Uber, 2010 yılında Uber Cab adıyla yayınladığı videoda hem müşterileri hem de sürücüleri için geliştirdiği uygulamaların nasıl çalıştığını detaylı bir şekilde açıklıyor.

Lyft

Uber'in ABD'deki en büyük rakiplerinden biri olan Lyft, ilk olarak Zimride adı ile karşımıza çıktı. 2010 yılında yayınladığı video ile web sitesi üzerinden servisinin nasıl işlediğini açıklayan Lyft, o dönemlerde araç çağırma servisi olmaktan çok araç paylaşımı üzerinde çalışıyordu.

LinkedIn

İş dünyasının sosyal medya platformu olma hedefi ile yola çıkan LinkedIn, 2010 yılında yayınladığı eğlenceli demo videosu ile dikkatleri çekmeyi başardı. Yaklaşık 2 dakikalık bir video ile platformun nasıl çalıştığını anlatan LinkedIn, günümüzün en köklü girişimlerinden biri.

Snapchat

Nispeten listemizin en yeni üyelerinden olan ve tıpkı Uber gibi zor bir 2017 yılını geride bırakan Snapchat, ilk tanıtım videosunu 2012 yılında yayınladı. Videoda eğlenceli bir şekilde uygulamasının nasıl çalıştığını anlatan Snapchat, zaman içinde özellikle gençler tarafından tercih edilen bir uygulama haline geldi.

https://www.youtube.com/watch?v=r4237MZIb8g&feature=youtu.be

Twilio

1 milyar doların üzerinde değerlemeye sahip olan başarılı girişimlerden olan Twilio, ilk videosunu 2009 yılında yayınladı. Twilio kurucu ortaklarından Evan Cooke'un yer aldığı videoda Twilio'nun nasıl çalıştığı detaylı bir şekilde anlatılıyor.

Instacart

Geçtiğimiz dönemlerde yatırım haberleri ile karşımıza çıkan ve 2 milyar dolar değerlemeye ulaşan Instacart'ın ilk videosu diğer girişimlerden farklı olarak Forbes tarafından yayınlanan bir röportaj. Instacart kurucusu Apoorva Mehta ile yapılan röportajda Instacart'ın detayları paylaşılıyor.

Zenefits

Listemizin en başarılı girişimlerinden biri olan Zenefits, 4,5 milyar doların üzerinde değerlemeye sahip. Zenefits kurucusu Parker Conrad'ın 2013 yılında kaydettiği video, Zenefits platformunun nasıl çalıştığını detayları bir şekilde bizlere anlatıyor.

Twitch

Odağına oyunları alan bir canlı yayın platformu olarak karşımıza çıkan Twitch, listemizin köklü girişimlerinden. 2010 yılında hayatımıza Justin.tv ismiyle giren ve zaman içinde farklı bir platforma evrilen Twitch, canlı yayın konusunda günümüzün en başarılı platformlarından.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.