Toyota ve Lexus araçlarına Alexa'yı entegre edecek

Toyota ve Lexus araçlarına Alexa'yı entegre edecek

Teknoloji devi Amazon'un akıllı asistanı Alexa, 2017'de adeta altın dönemini yaşadı. Şimdilik sadece İngilizce, Almanca ve Japonca olarak satışa sunulan akıllı asistan, yeni yıl arifesinde birçok teknoloji tutkununa hediye edilmek üzere listelerde yerini aldı. Üstelik talep o kadar çoktu ki, aynı dönemde iOS uygulamalarda ücretsiz en çok indirilen uygulama oldu.

Yapay zekanın daha fazla bağlantı ve hareketliliği artırdığı bir dönemde akıllı asistanlar araç üreticilerinin de ilgisini çekiyor. Zira BMW, Ford, Volkswagen gibi otomobil üreticilerinin ardından Toyota da Amazon ile işbirliğine gideceğini açıkladı.

Özellik, 2018 yılında Toyota Entune 3.0 App Suite ve Lexus Enform App Suite 2.0'a sahip tüm Toyota ve Lexus araçlarında mevcut olacak. Tüketici Elektroniği Fuarı; CES 2018'da yapılan açıklamada önümüzdeki yıl daha fazla modelin Alexa ile uyumlu olacağı söylendi.

Araç kullanıcıları,  Alexa'dan müzik çalmak veya hava durumu raporu vermek gibi olağan şeyleri isteyebilecekler. Öte yandan araç içinde uzaktan akıllı ev uygulamalarına komut verebilecekler. Kullanıcılar ayrıca bir gezi sırasında yakınlardaki işletmeleri belirlemelerini ve onlara yol tarifi vermelerini de isteyebiliyorlar.

Tam kapasite Alexa entegrasyonu ile kullanıcılar, sesli kitaplardan ve alışverişe kadar 8 bin Alexa becerisinin her birine erişebilecek. Bu arada Lexus'un daha önce yer verdiği Siri ve Google Asistan entegrasyonunu da aşağıda izleyebilirisiniz;

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.