Softbank'ın insansı robotu Pepper, chatbot entegrasyonuna kavuşuyor

Softbank'ın insansı robotu Pepper, chatbot entegrasyonuna kavuşuyor

Chatbot yeni bir teknoloji olmamasına rağmen markalar tarafından rağbet görmeye devam ediyor. Markalar için müşterilere kişiselleştirilmiş hizmet sunmanın kapısını aralayan Chatbotlar bir çok farklı alanda kullanıyor. Yakın zamanda Chatbot'tan yararlanacağını duyuran Softbank'ın insansı robotu Pepper ise bu teknolojiye yeni bir boyut kazandırıyor.

Pepper'ın görev alanlarını genişletmekte kullanılacak olan Chatbotlar, aynı zamanda kullanıcıların robotla daha doğal konuşmalar yapabilmesini de sağlayacak. Bu yeni entegrasyon ilk olarak müşteri hizmetleri görevlerinde kullanılacak. Böylece Pepper, bir otelde ya da alışveriş merkezinde müşterileri karşılama ve onların sorularını cevaplama konusunda kapasitesini arttırmış olacak.

Konuşma cihazının yazılım geliştiricilerin diğer kanallarda kullandıklarıyla aynı olması, robotta çalışan bir entegrasyon geliştirmeyi kolaylaştırıyor. Pepper'ın diğer sistemlerle karşılaştırıldığında kullanıcılara konuşacak fiziksel bir varlık sunduğunu da atlamayalım.

Hali hazırda  Minnesota'daki Mall of America'da ve Mandarin Oriental Hotel Group'ta hizmet veren Pepper kendini yenilemek için güzel bir yol seçiyor. Pepper'a sahip olmak isteyen kurumların 25 bin dolardan başlayan fiyatları gözden çıkardığını düşünecek olursak, Pepper'ın güncel kalması oldukça mühim diyebiliriz. Chatbot entegrasyonu için müşteri hizmetleri için yapay zeka temelli sistemler üreten Satisfi Labs ile çalışan Softbank dileriz Pepper'ı istediği noktaya taşır. Tabi bu entegrasyon sırasında daha önce Facebook'ta yaşanan durum gibi yapay zeka botları kendi dillerini geliştirmeye başlarsa işler değişebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.