Apple uygulama geliştiricilere test ve yönetim hizmeti sunan Buddybuild'i satın aldı

Apple uygulama geliştiricilere test ve yönetim hizmeti sunan Buddybuild'i satın aldı

Geçtiğimiz Aralık ayında yaklaşık 400 milyon dolara müzik tanıma uygulaması Shazam’ı satın aldığını duyuran Apple, yeni bir satın alma haberi ile tekrar karşımıza çıktı. 2015 yılında eski Amazon çalışanları Dennis Pilarinos ve Christopher Stott tarafından Kanada'da kurulan Buddybuild girişimini satın aldığını açıklayan Apple, uygulama geliştiricilerin işini kolaylaştırmayı hedefliyor.

Xcode mühendislik grubuna katılacak

iOS platformu için uygulama tasarlayan geliştiricilerin uygulamalarını test etmelerine ve yönetmelerine imkan tanıyan Buddybuild, satın almayla birlikte Apple'ın Xcode mühendislik grubuna katılacak. Satın alma bedelinin açıklanmadığını da ekleyelim.

Apple'ın 2014 yılında benzer bir satın alma haberi ile karşımıza çıktığını da hatırlatalım. iOS platformu için uygulama hazırlayan geliştiricilere beta kullanıcısı bulma imkanı tanıyan TestFlight firması, yaklaşık 4 yıl önce Apple tarafından satın alınmıştı. Apple'a katılmasıyla birlikte kısa bir açıklama yayınlayan Buddybuild, yeni müşteri kabul etmeyeceğini paylaştı.

Halihazırda hizmet verdiği ücretsiz başlangıç ve Android uygulama geliştirme programlarının 1 Mart 2018 tarihine kadar devam edeceğini de belirten Buddybuild, programların sona ermesiyle birlikte sadece Apple için çalışacak. Apple'a katılmasına rağmen Kanada'da bulunan ofislerinde çalışmaya devam edecek olan Buddybuild, açıklamasında Apple'ın Xcode mühendislik grubuna katılacak olmalarından dolayı çok heyecanlı olduklarını da iletti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.