Dijital göçebelerin olmazsa olmaz sosyal ağı: Nomad List

Dijital göçebelerin olmazsa olmaz sosyal ağı: Nomad List

İlk olarak 2014 yılında piyasaya sürülen Nomad List, dijital göçebeler için  250 binin üzerinde veriyi değerlendirerek dijital göçebelere, "yaşamak, çalışmak ve oynamak için en iyi yer"leri sunmayı hedefliyor. Şimdiye kadar yatırım destekleriyle ilerlemeyi tercih etmeyen Nomad List, hedefine ulaşmakta kararlı!

Kendini şehirlerin kitle kaynaklı en büyük veri tabanı olarak tanımlayan Nomad List, şehirlerin internet hızı, hava ve yaşam kalitesi, yaşam maliyetleri ve güvenlik gibi bir çok konuda dijital göçebeler tarafından oylanmasını sağlıyor. Merak edenler için söyleyelim şu ara Nomad List'teki en popüler şehirler Bangkok, Ubud, Barcelona ve Miami.

Bu liste oldukça dinamik, dolayısıyla siteyi ziyaret ettiğinizde başka şehirlerin yükselişte olduğunu görmeniz mümkün. Örneğin İstanbul'a baktığımızda ise şehrin şimdilik 103. sırada olduğunu görüyoruz. 137 değerlendirme alan İstanbul'un internet, sağlık hizmetleri, huzurlu ortam ve ifade özgürlüğü alanındaki değerlendirmeleri oldukça negatif.

Listede yer alan şehirlere tıkladığınızda ise yapılan oylamaları bir çok farklı segmentte görmenin yanı sıra seyahat rehberine bakabiliyor, yaşam masraflarını detaylı olarak inceleyebiliyor ve şehre giden uçakları ayrıntılı olarak bakabiliyorsunuz.

Yine aynı sayfanın sekmeleri üzerinden o şehirde olan Nomad List üyelerini görüntüleyebiliyor, şehir hakkındaki forumları inceleyebiliyor ve şehir hakkında dijital göçebelerle sohbet edebiliyorsunuz.

Şehrin haritasını turistler, hipsterlar, zenginler, iş insanları ve öğrencilere göre etiketleyen Nomadlist, ortak çalışma alanlarını da ilginize sunmayı ihmal etmiyor. Üstelik şehirlerdeki remote iş ilanlarına Nomad List üzerinden ulaşmanız da mümkün.

Eğer şimdilik şehir özelinde bir araştırma yapmak istemiyorsanız Nomad List'te üyelerin profilini görüntüleyerek onlarla iletişime geçebilir ve sohbetlere katılabilirsiniz. Remote işler için ise sizi Remote OK yönlendiren Nomad List, böylece yapacağınız iş tercihi ile şehri seçmenizi de kolaylaştırıyor.

Bunun yanı sıra şimdiye kadar dijital göçebeleri bir araya getirmek için farklı şehirlerde 140'tan fazla buluşma düzenleyen Nomad List'te bir toplantı organize edebilir ve uçuşları sadece tarih ya da şehir olarak değil beklentilerinize göre de ayırabilirsiniz. Girişimin uçuş arama özelliğinde gideceğiniz şehirleri eğlence anlayışlarına, doğal güzelliklerine, kültürel özelliklerine göre ayırmanın yanı sıra safe, women safe veya gay friendly seçeneklerini işaretleyerek de kişiselleştirebiliyorsunuz.

Bu arada dijital göçebelerin sıklıkla kullandığı ürünlerin incelendiği Gear sekmesinde, VPN'den sırt çantasına, bankacılık ürünlerinden bilgisayarlara kadar her ürünü bulmanız mümkün. Bir ürün almadan önce değerlendirmelere bakarak kararınızı kesinleştirebilir ya da bu sekmede hayat tarzınıza uygun yeni ürünler de keşfedebilirsiniz.

Tüm bu harika özelliklere kısmen ücretsiz erişebiliyorsunuz ancak insanlarla iletişime geçmek, forumlara ve sohbetlere katkıda bulunmak için üye olmanız şart. Nomad List'in üyelik modelleri ise üçe ayrılıyor. Sadece bir kez ödeme 120 dolarlık bir ödeme yaparak Nomad List'e ömür boyu üye olmanız mümkün, aylık ve yıllık üyelik modellerinde ise ücretler sırasıyla 30 dolar ve 99 dolar.

Nomad List neden bu hizmeti ücretsiz olarak sunmadığını ise girişimlerin sürekli geliştirme ve ilerleme sürecinde para harcadıklarını ve kapandıklarını ifade ederek durumu şu cümlelerle özetliyor: "Gelen her kullanıcı geliştiricilerin ceplerine para koyarsa, sitenin bir gecede kaybolduğunu görme olasılığınız azalır."

Yine de Nomad List sadece kullanıcılarından değil reklam verenler üzerinden de gelir elde etmeyi başarmış durumda. Nomad List ve sahip olduğu alt siteler, her ay 500 bin  ve 1 milyon tekil kullanıcıdan gelen 2 milyon ve 5 milyon arası sayfa görüntülenmesine sahip. Nitelikli bir şekilde daraltılmış hedef kitleye hangi reklam veren karşı koyabilir?

Eğer Nomad List'in hikayesini daha detaylı olarak okumak isterseniz kurucu Pieter Levels 'ın kaleme aldığı bu blog gönderisine bakabilirsiniz. Girişimci bir dijital göçebeyseniz Levels'ın ürettiği Placestowork, Mute ve Outside gibi girişimlere göz atmanızda da fayda var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.