Yeni nesil harçlık girişimi Manibux, 6 aylık istatistiklerini paylaştı

Yeni nesil harçlık girişimi Manibux, 6 aylık istatistiklerini paylaştı

İlk olarak geçtiğimiz Şubat ayında karşımıza çıkan yeni nesil harçlık uygulaması Manibux, harçlık alışkanlıklarıyla ilgili oluşturduğu ‘Harçlık Raporu Analizi’ni paylaştı. Kısa zaman içinde toplamda 4 bin kullanıcıya ulaşan harçlık uygulamasının bugüne kadar 700 bin TL'yi aşkın harçlık verilmesine aracılık ettiğini de ekleyelim.

Mart - Eylül ayları kapsayan dönemde 3 bin kullanıcı ile raporunu oluşturan Manibux'ın paylaştığı bilgilere göre kız çocukları erkek çocuklarından daha fazla harçlık alıyor. Hazırlanan rapora göre Manibux platformunda harçlık alan çocukların yüzde 70'i erkek, yüzde 30'u ise kız çocukları.

Kız çocukları daha fazla harçlık alıyor

Kız çocukları ortalama olarak aylık 69 TL harçlık alırken, erkek çocuklarında ise aylık ortalama harçlık yaklaşık 55 TL seviyelerinde. Rapora göre kız çocuklarının harçlıklarını daha çok sosyal ortamlarda harcadıklarını, erkek çocuklarının ise harçlıklarını harcamak için daha çok online oyunları tercih ettiğini de ekleyelim.

8-18 yaş arasındaki çocuklara harçlık verilmesi için geliştirilen Manibux'ın ortalama kullanıcı yaşı ise 13,5 yaş. Rapora göre Manibux platformunda düzenli harçlık tanımlı çocukların tüm çocuklara oranı yüzde 13, haftalık yatırılan düzenli harçlık oranı yüzde ise 51.

En çok Pazar günü kullanılıyor

Harçlık miktarlarına bakıldığında ise haftalık yatırılan harçlıklar 50 TL seviyelerindeyken, aylık olarak verilen harçlıklar 100150 TL seviyelerine kadar çıkıyor. Çocukların yaşı ile alınan harçlık miktarının paralel olarak artığını da ekleyelim. Kısacası 8 yaşında haftalık olarak ortalama 6 TL olan harçlık, 18 yaşında ise ortalama olarak 130 TL’ye çıkıyor.

Manibux'ın yüzde 26 ile en çok Pazar günü kullanıldığını ikinci sırada ise yüzde 14 ile Cuma günün olduğunu da paylaşalım. Alının harçlıkların hepsinin harcanmadığını önemli bir kısmı ile tasarruf yapıldığını da ekleyelim. Paylaşılan rapora göre alınan  harçlıkların yaklaşık yüzde 30'u çocuklar tarafından biriktiriliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.