Google, Project Tango desteğini 2018 yılında sonlandıracağını açıkladı

Google, Project Tango desteğini 2018 yılında sonlandıracağını açıkladı

İlk olarak 2014 yılında yani henüz artırılmış gerçeklik teknolojisinin pek de popüler olmadığı bir dönemde karşımıza çıkan Project Tango, yolun sonuna geldi. Geçtiğimiz günlerde projenin geleceğiyle ilgili bir açıklama yapan Google, Project Tango'yu 2018 yılının Mart ayında sonlandıracağını duyurdu.

Artırılmış gerçeklik teknolojisini akıllı telefonlarla buluşturmak için tasarlanan Project Tango, yaklaşık 3 yıllık süreç içinde geliştirici kitleri ve akıllı telefonlarla karşımıza çıkmıştı. Lenovo'nun PHAB2 Pro ve Asus'un ZenFone AR (ZS571KL) modelleri Tango desteğine sahip olan en önemli akıllı telefonlardan.

Project Tango'nun başarsız olmasının en büyük nedeni ise artırılmış gerçeklik teknolojisinin kullanılması için telefonlarda özel sensörler olmasının zorunlu olması. Bu nedenle Project Tango sadece Google ile iş birliğine giden az sayıdaki markanın telefonunda kullanılabildi.

Project Tango'nun yerini ARCore alacak

Örnek vermek gerekirse Apple'ın artırılmış gerçeklik teknolojisi olan ARKit herhangi bir ekstra sensör talep etmeden çalışabiliyor. Rakibine benzer adımlar atan Google, artırılmış gerçeklik teknolojisini kullanmak için ekstra sensöre gerek duymayan ARCore teknolojisini de geçtiğimiz Ağustos ayında tanıttı.

Akıllı telefonlara artırılmış gerçeklik yetenekleri kazandıran ARCore Google Pixel 2 ve Samsung Galaxy S8 gibi modellerle çalışabiliyor. Kısacası önümüzdeki Mart ayında desteği sonlanacak olan Project Tango'nun yerini daha basit bir kullanıma sahip olan ARCore teknolojisi alacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.