Kolunuza reklam almanızı sağlayan pazar yeri girişimi: Spacewolff

Kolunuza reklam almanızı sağlayan pazar yeri girişimi: Spacewolff

Black Mirror evreninden hepinize merhaba! Başlıktan da anlaşıldığı gibi bir reklam alanı pazar yeri girişimi olan Spacewolff, sunduğu reklam mecralarına bir yenisini ekledi: kol! Markalar, Spacewolff üzerinden reklam alanı sahipleriyle bir araya gelerek dergilere, takvimlere ve asansörlere reklam verebiliyor.

Ancak Spacewolff'un sattığı reklam alanları bununla kısıtlı değil. Dilerseniz evinizi, t-shirtünüzü, pod-cast yayınınızı ve kolunuzu Spacewolff sayesinde bir reklam alanına dönüştürmeniz mümkün.

Şu an satışta olan "Markanızı birinin koluna dövme yaptırma" seçeneğine tıkladığınızda iki farklı seçenek ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Bu reklam alanlarından el diğeri ise ön kol, reklam alanlarına ödenecek meblağ ise sırasıyla 10500 dolar ve  57.500 dolar. Şimdilik koluna ve eline reklam almak üzere ilan veren tek kişi Mary Wolff ise Spacewolff'un kurucu ortakları arasında yer alıyor. Eğer Mary'nin koluna ilan veya eline reklam verirseniz, Miami'deki birkaç kişiye ulaşmanız söz konusu olabilir. Tabii işin PR değerini de unutmayalım, birinin eline veya koluna reklam vermek basında da sesinizi duyurmanızı sağlayacaktır. 

Mary Wolff, verilen reklamların düzenli olarak yayınlanabileceği zaman aralıklarını da belirtmeyi atlamamış: 13 Aralık 2017,  20 Aralık 2017, 27 Aralık 2017, 3 Ocak 2018, 10 Ocak 2018. Reklamı kimlerin görebileceğini ifade etmek için günlük düzenini de kağıda döken Mary, genellikle Brickell'de yerel barlarda ve ortak çalışma alanlarında vakit geçiriyor. 

Eğer siz de kolunuzu, evinizi ya da balkonunuzu bir reklam alanına dönüştürmek isterseniz Spacewolff'ta ilan açabilirsiniz. Bunun için siteye kaydolduktan sonra karşınıza çıkan panelden profilinizi düzenlemeniz gerekiyor. Ardından yeni bir reklam alanı ilanı oluşturabiliyor, pazar yerinde araştırma yapabiliyor ve örnek oluşturabilecek reklamlarınızı yükleyebiliyorsunuz.

Panelde reklam alanları ve reklamlar için iki ayrı sekmeye yer verildiği görülüyor. Dolayısıyla reklam verenler ve reklam alanı sahipleri aynı panel üzerinden hareket ediyor. Aynı zamanda "performance" sekmesine de sahip olan Spacewolff görünen o ki, reklam alanlarının ölçümlenebilir olmasını da oldukça önemsiyor.

Yukarıdaki ekran görüntüsünde görebileceğiniz gibi Spacewolff aynı zamanda bu pazar yerini arkadaşlarınıza önerdiğiniz taktirde bakiyenize 5 dolar ekleyeceğini de iddia ediyor. Reklam almak istediğiniz varlıklar söz konusuysa Spacewolff iyi bir alternatif olabilir. Üstelik Instagram hesabı, YouTube kanalı gibi varlıklarınıza da ilan oluşturmanız mümkün. Bu arada açacağınız ilanların onay sürecinden geçeceğini de belirtelim. Her ne kadar Mary Wolff kolunu reklam alanı olarak satışa çıkarmış olsa da bu her kişinin bu hakka sahip olacağı anlamına gelmiyor. Ne de olsa her girişimin biraz PR'a ihtiyacı vardır.

3 Aralık tarihinde Product Hunt'ta Günün 5 numaralı ürünü unvanına kavuşan Spacewolff, Product Hunt'ın kurucusu Ryan Hoover'ın da dikkatini çekti. Mary Wolff'a "Şimdiye kadar birinin kolunu reklam alanı olarak satın alan var mı?" diye soran Hoover'a Wolff'un cevabı gecikmedi: " Hayır fakat Product Hunt'tan gelen herkese kolumdaki dövme için yüzde 10 indirim yapacağım. Ama dövmeyi onaylayabilir ya da reddedebilirim. :) " dedi.

Hristiyan Dodov ise oldukça güzel bir soruyla gündeme geldi: "Eğer biri ön kolunda kalıcı bir satın alma gerçekleştirirse ve ertesi gün sen ölürsen, markaya parası iade ediliyor mu? Ya da reklam mezar taşına mı taşınıyor?"

Wolff bu soruyu ise şu şekilde yanıtladı: "Harika soru. Dürüst olmak gerekirse böyle bir durumla henüz karşılaşmadık. Her "anlaşmazlık"ta olduğu gibi duruma göre hareket edilecektir. Bizim reklamcılarımız dövmelerin PR değerini olduğunu gördüler, illa bir insan billboard suretine ihtiyaç yok. Söylenen o ki, eğer dövmeyi yaptıran kişi ölürse reklam veren çok daha iyi bir PR'a sahip olacak."

Bu cevap ile birlikte Black Mirror'dan bir sahnenin gerçekliğimizde vücut bulduğunu görüyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.