Instagram'ın Hikayeler için sunduğu iki yeni özellik

Instagram'ın Hikayeler için sunduğu iki yeni özellik

Instagram, Snapchat'in Hikayeler özelliğinden sonra Anılar özelliğini de kopyalamaya karar verdi. Hikayelerinizi uygulama üzerinde saklayabilmenizi sağlayan bu özelliğe Instagram "Hikaye Arşivi" adını verdi. Hikaye Arşivi'nin yanı sıra Hikayelerde Öne Çıkanlar özelliğini de tanıtan şirket, böylece kullanıcıların kaydettikleri hikayeleri profillerinde paylaşmalarını amaçlıyor.

Hikaye Arşivi özelliği sayesinde artık hikayeleriniz otomatik olarak arşiv özelliğine kaydedilecek. 24 saati doldurduktan sonra arşiv kısmından erişebileceğiniz hikayenizi, Hikayelerde Öne Çıkanlar özelliğiyle profilinizde sergilemeniz de mümkün. Üstelik fotoğraflarınızın üst kısmında sergilenecek olan hikayeler farklı koleksiyonlar halinde de paylaşılabiliyor. Selfie'lerinizin, arkadaşlarınızla fotoğraflarınızın ve gezilerinizin hikayeler tarafında yepyeni bir koleksiyona dönüşebilmesi ise markalar tarafında çok daha farklı bir şekilde yankı bulabilir. Markalar bu özellik sayesinde, birbirinde farklı ürün modellerini ve reklam kampanyalarını aynı anda farklı başlıklar altında sergileyebilir.

Instagram sözcüsü bu konuda basına yaptığı açıklamada, "Daha fazla insan Hikayeleri benimsendikçe, biz, profilin sizi ve hayatınızı daha az temsil ettiğini fark ettik." dedi ve ekledi: "Ve buna rağmen profil, Instagram'da gidilecek en önemli yerlerden biri  - kendini ifade etmek için ve başkalarına daha yakın hissetmek için güçlü bir alan. Fakat şimdiye kadar en sevdiğiniz hikayeleri tutmanın veya profilinize eklemenin bir yolu yoktu - bunu düzeltmek istedik. "

Hikaye Arşivi ve Hikayelerde Öne Çıkanlar özelliklerini, 2013’ten beri Instagram profillerinde yapılan en büyük güncelleme olarak tanımlayabiliriz. Düzenlemeye vakit ayırdığımız Hikayelerin 24 saat içinde kaybolması bir çok kullanıcı için can sıkıcı olabiliyordu. Üstelik Hikayelerini kaybetmek istemeyen kullanıcılar düzenli olarak Hikayelerini telefonlarına indiriyor ve bu nedenle telefonlarının depolama limitini kolayca aşabiliyordu. Bu sorunlara çözüm niteliği taşıyan Hikaye Arşivi, gençlerden çok yetişkinlerin daha fazla ilgisini çekebilir.

Hikayelerde Öne Çıkanlar özelliği ise gün boyunca Hikaye bombardımanına tuttuğunuz kullanıcıların sizi ya da hikayelerinizi takip etmeyi bırakmasını önleyebilir. Ne de olsa artık tüm Hikayeleriniz farklı segmentte ve farklı hedef kitlelere hitap edebilir şekilde sergilenebilecek.

Hikaye Arşivi nasıl kullanılıyor?

Yakında herkesin kullanımına açılacak olan Hikaye Arşivi, aktif olduğunda size bir bildirim gelecek. Hikaye kliplerinizi, yüklediğiniz çözünürlükte kaydedebildiğiniz Arşiv özelliğinde fotoğraf ve hikaye arşivleriniz arasında geçiş yapabilmeniz de mümkün. Arşiv'de tarih çıkartmalarına sahip gönderilerinizi kronolojik olarak  görüntüleyebiliyorsunuz. Tüm arşivinizi tek bir seferde telefonunuza indiremiyorsunuz ancak telefonunuza kaydetmek istediğiniz gönderileri tek tek seçerek kaydedebilirsiniz. Arşivde yer alan içerikleri dilerseniz Hikayelerde Öne Çıkanlar'da, DM'de, Anasayfa ve profilde paylaşabilirsiniz.

Hikayelerde Öne Çıkanlar nasıl kullanıyor?

Öne Çıkan bir Hikaye serisi oluşturmak için profilinizin sol tarafındaki "Yeni" ibaresine basın. Ardından Arşiv'de yer alan fotoğraflar arasından öne çıkarmak istediklerinizi seçin. Bir kapak fotoğrafı seçip isim verdikten sonra Öne Çıkan Hikayeleri yayınlayabilirsiniz. Siz silene kadar profilde yayınlanmaya devam edecek olan Öne Çıkan Hikayeler içindeki bir takım klipleri sonradan silebilirsiniz ancak yeniden düzenlemeniz mümkün değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.