Bülent Tekmen'den blockchain tabanlı yeni girişim: Colendi

Bülent Tekmen'den blockchain tabanlı yeni girişim: Colendi

2012 yılında Webrazzi Ödeme Sistemleri 12 konferansında İninal ile karşımıza çıkan Bülent Tekmen, yaklaşık 5 yılın ardından yeni girişimini Webrazzi Fintech 2017 sahnesinde tanıttı. Mikro kredi ve kredi skorlama girişimi olan Colendi, blockchain tabanlı bir çözüm sunuyor.

Bülent Tekmen'in haricinde 3 kurucu ortak ile birlikte kurulan Colendi, İsviçre merkezli bir girişim. Türkiye'de de Ar-Ge merkezine sahip olan Colendi, İninal'dan bağımsız bir şirket. Colendi'yi oluştururken pek çok insandan görüş aldıklarını belirten Tekmen, geliştirdikleri protokol için patent başvurularını yaptıklarını da ekledi.

İninal'ın 5 yılda 2 milyon kullanıcıya ulaştığını da belirten Tekmen, Colendi'yi son girişimi olarak tanımlıyor. Demokratik ve insancıl bankacılık nasıl yapılır sorusu ile geliştirilen Colendi, temelde Blockchain tabanlı bir protokol. Şu an için bankacılığa odaklansa da bankacılık sektörünün haricinde farklı kullanım alanlarına sahip olabileceği de belirtilen Colendi, mobil uygulama, token ve karttan oluşacak.

Finansal pasaport

Kısaca 1000'den farklı data noktasından bilgileri toplayan Colendi, kullanıcıları için finansal pasaportlar oluşturacak. Henüz kullanıma sunulmamasına rağmen bir iş ortağı ile çalıştıklarını ve 1000 adet kredi kullandırdıklarını da ileten Tekmen, ilk iş ortaklarını Ocak ayında duyuracaklarını da paylaştı.

Yaklaşık 3 ay sonra ise Colendi uygulamasının karşımıza çıkması bekleniyor. Yerel değil global bir firma olmayı hedefleyen Colendi, İsviçre arayıcılığıyla teknolojisini tüm dünyaya sunacak. Ülkemizde ise 1 milyon kullanıcıya en hızlı ulaşan finansal uygulama olmayı hedefleyen Colendi, Blockchain teknolojisi sayesinde güvenli ve kolay bir çözüm sunacak. Dilerseniz Colendi'ye buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.