BSH Grubu, Berlin merkezli yemek platformu Kitchen Stories’in yüzde 65’ini satın aldı

BSH Grubu, Berlin merkezli yemek platformu Kitchen Stories’in yüzde 65’ini satın aldı

Avrupanın en büyük, dünyanın ise ikinci en büyük ev aletleri üreticisi BSH Grubu, Berlin merkezli bir yemek tarifi platformu olan Kitchen Stories'in yüzde 65'ini satın aldı. Satın almanın fiyatına dair bir bilgi paylaşılmazken bu satınalma ile beraber BSH Grubu içerik işine giriyor.

2013 yılında işletme mezunu Mengting Gao ve Verena Hubertz tarafından kurulan Kitchen Stories, yüksek kaliteli videolar ve fotoğraflar ile yemek pişirme işini en kolay ve eğlenceli haliyle paylaşmayı amaçlıyor. Videoların sessiz olması, tariflerin en küçük detayına kadar fotoğraflarla anlatılması ve hatta malzemelerin farklı ülkelerin birimlerine göre de yazılıyor olması, küresel bir hedeflerinin olduğunun net bir göstergesi. Bugüne kadar 150'den fazla ülkeden ziyaretçiye hizmet vermiş Kitchen Stories mobil uygulamaları 15 milyondan fazla indirmeye sahip.

BSH Grubu bu satın alma ile mutfakta entegre bir hizmet sağlayıcısı olarak geniş çaplı projelere imza atmayı amaçlıyor. En basit tahminlerle önümüzdeki dönemlerde Kitchen Stories tariflerini buzdolabınızın ekranında izleyebilir, mobil uygulaması aracılığıyla pişirmeye başladığınız bir yemek için fırını otomatik olarak ihtiyacınız olan sıcaklığa getirebilir ve biraz daha ilerisini düşünecek olursak yapmayı seçtiğiniz yemeğin malzemeleri eğer dolabınızda yoksa otomatik olarak siparişleri verebileceksiniz.

Kitchen Stories’ın BSH Grubu tarafından satın alınmasıyla ilgili görüşlerini aktaran BSH Grubu CEO’su Karsten Ottenberg, “Günümüzde ev aletleri sektörü büyük bir değişimden geçiyor. Tüketiciler, günlük rutinlerini daha kolay ve çekici hale getirmek için entegre, bağlantılı ve eğlenceli çözümler istiyor. Bu yüzden, ev aletleri sektöründe Avrupa pazarının lideri olarak, inovasyonlarımızın sayısını sadece kendimiz için değil, aynı zamanda bizim dışımızda parlak fikirler bulmaya çalışanlar için de gün geçtikçe artırıyoruz. Bu amaçla, başarılı markalarımızın bağlantılı mutfaklarda sunduğu kalite sözünü yerine getirmek üzere tüketicilere ve kullanıcılara yeni deneyimler sunacak uygun ortaklar ve iş modelleri arıyoruz.” diyor.

Türkiye'de yemek tarifleri konusunda uzun yıllardır hizmet veren ve milyonlarca kişiye hitap eden platformlar bulunuyor. Bu satın almanın da etkisiyle önümüzdeki dönemde Türkiye'de de böyle bir satın almanın önünü açar umarız. Bir çok kurumsal şirket kendi içerik platformlarını kurabilmek için oldukça büyük yatırımlar yaparken var olan platformlara yatırım yapmıyor olmaları büyük bir fırsat maliyeti anlamına geliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.