2018'de uygulama mağazalarından 110 milyar dolar gelir elde edilebilir

2018'de uygulama mağazalarından 110 milyar dolar gelir elde edilebilir

2018, hem  App Store hem de Android pazarı için önemli bir yıl olacak. Zira iki uygulama mağazası da 10. yıllarına girerek önemli bir kilometre taşını tamamlayacaklar. Hizmete sunulmalarından bu yana uygulama ekonomisinde büyük artış yaşansa da pazarın potansiyeli hala çok büyük.

App Annie'nin hazırladığı raporda, uygulama mağazaları adına 2018'e yönelik önemli öngörüler var. Rapora göre,  2018 yılında küresel mobil uygulamalardan elde edilen gelir 110 millyar doları aşacak. Çin, Brezilya ve Hindistan yine gözde pazarlar olurken, gelirin büyük bir kısmı oyun pazarından elde edilecek.

Yüzde 30 daha fazla gelir

Şirketin App Market Maturity Model'inden (Uygulama Pazarı Olgunluk Modeli) alınan bilgilere göre,  tüm dünyadaki pazarların sürekli gelişimi, uygulama para kazanma işleminin sürekli olarak büyümesine yol açıyor. Bu eğilim önümüzdeki yıl da devam edecek. Tüm mobil uygulama mağazalarında dünya genelinde tüketici harcamalarının 2018 yılında 110 milyar ABD Dolarını aşarak yılda yaklaşık yüzde 30 oranında artacağı tahmin ediliyor.

Oyunlar genel harcamanın büyük bölümünü oluşturmaya devam edecek. Raporda, bununla birlikte, büyüme oranı oyunlardan daha fazla olduğu için harici uygulamalar için harcama payı gelecek yıl artacağı bilgisi yer alıyor. Büyük ölçüde abonelikler tarafından yönlendirilen bu kaymanın, uygulamanın kullanıcılara sunduğu değerin genişlediği uygulama ekonomisinin olgunlaşmasının güçlü bir yansıması olarak görülüyor.

Raporda, 31 Ekim 2017'ye kadar geçen yıl, Hindistan ve Brezilya'da harcanan zaman, 2016'daki aynı döneme kıyasla sırasıyla yaklaşık yüzde 50 ve yaklaşık yüzde 30 artış gösterdiği bildiriliyor. Her iki ülkede, henüz akıllı telefona sahip olmayan büyük bir nüfus var. Bu pazarların her ikisinde de akıllı telefon penetrasyonunda devam eden artışlar harcanacak toplam harcamaların gelecekteki büyümesine katkıda bulunacak ve bu, şüphesiz daha yüksek bir mobil ticaret harcaması sağlayacaktır.

AR'ye adaptosyon arttı

Raporda yer alan diğer önemli bir öngörü ise Artırılmış Gerçeklik (AR) üzerine. AR teknolojine sahip en çok indirilen 500 uygulama indiriminin Eylül ayında arttığını ve Ekim ayında zirve yaptığını görüyoruz. App Annie'ye göre,  Niantic'in yaklaşmakta olan Harry Potter: Wizards Unite, AR oyunları için heyecan uyandırırken, App Annie'ye göre, Google Translate ve MLB.com At Bat da dahil olmak üzere, gerçek dünyada ek bağlam oluşturan uygulamaların kullanıcılarla yaygın bir şekilde görülmesi bekleniyor.

Bu yıl tüketici harcamalarında büyük bir paya sahip olan video uygulamalarının tüketimi  Ekim 2017'ye kadar geçen sürede,  iOS'da tüketici harcamalarının yüzde 85'inin üzerinde ve Google Play'de yüzde 70'in üzerinde bir artışa neden oldu. Yine, örneğin ABD'de,  iPhone'larına yüklenen en iyi video akışı uygulamalarının dört veya daha fazlasının payı, Ekim ayında yıllık bazda yüzde 30'dan fazla arttığı belirtiliyor.

Raporda yer alan daha fazla detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.