Amerika'nın en büyük borsalarından CBOE 10 Aralık'ta bitcoin işemlerine başlıyor

Amerika'nın en büyük borsalarından CBOE 10 Aralık'ta bitcoin işemlerine başlıyor

Geçtiğimiz haftalarda Amerika'nın en büyük vadeli işlem borsası CME'nin bitcoin ile vadeli işlemler başlatacağını belirtmesi, oldukça büyük bir etkiye neden olmuş ve bitcoin fiyatının artmasına neden olmuştu. CME'nin vadeli bitcoin işlemleri başlatacağını açıklamasından sonra yasal işlemlerin ne olacağı ve ABD'de düzenleyicilerin bu duruma izin verip vermeyeceği konuşulurken bir yandan da yine büyük borsalardan CBOE'de (Chicago Board Options Exchange) bitcoin vadeli işlemlerine başlayacağını duyurmuştu.

Düzenleyicilerin onayı sonrası CME yaptığı açıklamada 18 Aralık günü vadeli bitcoin işlemlerine başlayacağını duyurmuştu. Dün yaptığı açıklama ile CBOE vadeli işlemlere 10 Aralık Pazartesi günü başlayacağını duyurdu. CME'den önce başlayacak olması bir avantaj olarak görülüyor. Tek avantaj bu değil, CBOE vadeli işlem borsasında XBT olarak listelenecek olan bitcoin işlemlerinden ay sonuna kadar ek bir ücret alınmayacağı belirtildi.

CBOE başkanı ve CEO'su Ed Tilly, yaptığı açıklamada, bitcoine olan görülmemiş ilgi karşısında müşterilerinin görüşelerini ve taleplerini göz önünde bulundurduklarını belirtiyor.

Bu açıklama doğrudan bitcoin fiyatına da yansıdı. Günü 11.400 dolar civarında kapatan bitcoin için önümüzdeki pazartesi oldukça heyecanlı geçecek diyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.