SpaceX yeni yatırımla değerlemesini 21,5 milyar dolara çıkardı

SpaceX yeni yatırımla değerlemesini 21,5 milyar dolara çıkardı

Elon Musk'ın uzay teknolojileri üzerinde çalışan şirketi olan SpaceX, yeni bir yatırımla karşımıza çıktı. Geçtiğimiz aylarda çıktığı yatırım turunda 351 milyon dolar almayı başaran SpaceX, bu tura 100 milyon dolar daha eklediğini açıkladı. SpaceX, alınan 100 milyon dolarlık yatırımla birlikte f turunda toplamda 451 milyon dolar yatırım almış oldu.

21.5 milyar dolar değerleme

SpaceX sözcüsü James Gleeso tarafından yapılan açıklamada 100 milyon dolarlık yatırımın geçtiğimiz Temmuz ayında ortaya çıkan yatırım turunun bir parçası olduğu özellikle belirtildi. 100 milyon dolarlık yatırım öncesi değerlemesi 21,2 milyar dolar olan SpaceX, yatırım sonrası değerlemesini 21,5 milyar dolara çıkartmayı da başardı. Bu arada belirtelim bu yatırımla nirlikte SpaceX'in toplam yatırım tutarı 1,595 milyar dolar oldu.

Geçtiğimiz Mayıs ayında ilk Falcon 9 roketi ile birlikte ilk uydusunu uzaya gönderen SpaceX, Elon Musk'ın en heyecan verici projelerinden biri. 2022 yılında Mars gezegenine gitmeyi hedefleyen SpaceX, geleceğe şekil veren şirketlerin başında yer alabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.