Çocuklar ve gençlere kodlama öğreten platform: Kodris

Çocuklar ve gençlere kodlama öğreten platform: Kodris

8-16 yaş arasındaki çocuk ve gençlere kodlama öğreten bir platform olarak karşımıza çıkan Kodris, Ankara Üniversitesinin danışmanlığında yaklaşık 2 yıllık bir çalışma sonucunda geliştirildi. İdris Karakaya ve Adem Şahinci tarafından kurulan Kodris, şu an 8 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor.

Kullanıcılarına problemlere farklı yönleriyle bakıp çözümler üretebilme, analitik düşünme, sistemli ve yaratıcı düşünebilme gibi özellikler kazandırmayı amaçlayan Kodris, ilköğretim, ortaöğretim ve lise seviyesindeki öğrencilere oyunlaştırma ile kodlama öğretmeyi vadediyor.

24 bin öğrenci tarafından kullanılıyor

Kodlama eğitimine yeni başlayanlar için en uygun kodlama dillerinde biri olan Python programlama dilini öğretmeyi tercih eden Kodris, 2 bin okul, 1,500 öğretmen ve 24 bin öğrenci tarafından kullanılmakta. Bugüne kadar platform üzerinde 2.2 milyon satır kod yazıldığını da ekleyelim.

Platformun akıllı takip özelliği sayesinde öğrencilerin yapmış oldukları çözümleri otomatik olarak değerlendirip puanlayan bir sistem geliştiren Kodris, konularını kolaydan zora, basitten karmaşığa ve bilinenden bilinmeyene doğru sıralıyor. Türk eğitim sistemine uygun bir müfredat kapsamında, gerçek ve blok kodlama imkanı sunan bir platform olarak tasarlanan Kodris, öğrenci ve öğretmenlerine kendi sahneni tasarlama modülüyle kendi sahnelerini tasarlayıp paylaşma imkanı da tanıyor.

Bireysel ve kurumsal eğitim planları

2017 yılının Ağustos ayında ilk tur yatırımını da alan Kodris, iki farklı gelir modeline sahip. Kodris.com ve iş ortaklı üzerinden bireysel kullanıcılara yıllık abonelik modeliyle hizmet veren Kodris, bireysel hizmetlerin yanı sıra okul ve kurumlara toplu yıllık üyelik satışları da gerçekleştiriyor.

Yurt dışında CodeMonkey, ülkemizde ise Scode gibi rakiplere sahip olan Kodris, kodlama eğitimini hem blok hem metin tabanlı oyunlaştırma ile vererek rakiplerinden ayrılmayı hedefliyor. Gelecekte eğitim sektörünün global oyuncularından biri haline gelmek isteyen Kodris, çocuk ve gençlere kolay bir şekilde kodlama öğretme konusunda en başarılı alternatiflerden.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.