Hepsiburada 1 günde 252 milyon TL'lik satış gerçekleştirdi

Hepsiburada 1 günde 252 milyon TL'lik satış gerçekleştirdi

Efsane Cuma adı altında Black Friday indirimleri uygulayan Hepsiburada'nın 24 Kasım tarihinde ev, otomobil ve bağ evi satışı yaptığını sizlere aktarmıştık. Bugün ise Efsane Cuma'nın verilerini paylaşan Hepsiburada, 24 Kasım tarihinde 2 milyon adet ürün sattığını açıkladı.

Mobil uygulaması 604 bin defa indirildi

Toplamda 36 kategoride yüzde 80'e varan indirimler uygulayan Hepsiburada, 81 ilden toplamda 523 bin sipariş almayı başardı. Black Friday gününde 11 milyon ziyaretçi tarafından 20 milyon kez ziyaret edilen Hepsiburada'nın mobil uygulaması 1 gün içinde 604 bin defa indirildi.

n11.com'un 140 milyon TL'lik cirosunu geçti

Sosyal medyada da gündem olan ve "trending topic" olan Hepsiburada, Türkiye’deki tüm bebeklerin yaklaşık 1 haftalık bebek bezi ihtiyacını karşılayacak miktarda satışı bir gün içerisinde yaptı. Efsane cuma çerçevesinde iş ortakları ile birlikte toplamda 252 milyon TL'lik satış gerçekleştiren Hepsiburada, n11.com'un 11 Kasım tarihinde elde ettiği 140 milyon TL'lik kırılması zor görünen cirosunu da geçmiş oldu.

Kıbrıs dahil olmak üzere tüm Türkiye’nin 81 ilinden 2 milyon sipariş alan Hepsiburada'ya Efsane Cuma gününde en çok sipariş veren iller ise sırasıyla İstanbul, Ankara ve İzmir oldu. Efsane Cuma’nın yoğun saatlerinde ise saniyede 200, dakikada 1,200 sipariş gerçekleşti. Dakikada 5 binin üzerinde ürün satışı oldu. Kişi başına ise ortalama 4,8 adet ürün satıldı.

Müşteriler adet bazında en çok hızlı tüketim malzemelerini ve elektronik ürünlere tercih etti. Tüm Türkiye’de sinema bileti alan her 3 kişiden birinin Hepsiburada’yı seçtiğini açıklayan Hepsiburada, toplamda 105 bin adet kitap satmayı da başardı. Yukarıda da belirttiğimiz üzere Nef ortaklığı ile ev satışı da yapan Hepsiburada, Nef'in Ormantepe projesinde yer alan evlerin 1 saat içinde tükendiğini de paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.