Musk: İnsan ırkının yapay zekayı güvenli kullanabilme oranı yüzde 5

Musk: İnsan ırkının yapay zekayı güvenli kullanabilme oranı yüzde 5

Elon Musk'tan  birçok defa yapay zekanın insanlık için büyük bir tehlike olduğuna yönelik sözlerini duyuyoruz. Yapay zeka liderliğinde 3. Dünya Savaşı'nın başlayabileceği ya da yapay zekanın insan ırkından üstün gelerek büyük risk oluşturacağı teorileri arasında.

Musk, yeni bir öngörüde bulunarak yapay zekanın insanlığı yok edeceğini yeniledi. İnsanlığın yapay zekayı güveli bir şekilde tutmasının yüzde 5 ila 10 gibi düşük bir başarı oranına sahip olduğunu ekledi.

Yapay zekayı ciddi bir tehlike olarak gören Musk, 2014'de yaptığı açıklamada da yaklaşık bir  tarih vermişti. 5 ila 10 yıl içinde insanlığın yapay zeka konusunda ciddi tehlikeler yaşayacağını aktarmıştı. Bu arada Musk, insanların yapay zeka gibi bir beyin yapısına sahip olmasını mümkün kılmak adına 'Neuralink' isimli şirket kurarak araştırmalarına başlamıştı.

Hawking de sık sık uyarıyor

Yapay zekanın insanlık için büyük tehlike oluşturacağını birçok defa astro-fizikçi Stephen Hawking de söylemişti. Hawking, "Teknoloji bir noktada insanlardan daha üstün bir noktaya gelecek ve insanları ortadan kaldıracak" ifadelerini kullanmıştı.

İnsanlık yapay zekayı teknoloji, eğitim, sağlık gibi hayatın her alanında kullanmaya başlarken, ona vatandaşlık verme hatta din yaratma gibi faaliyetlere başladı. Çalkantılı kariyer hayatı ile sık sık gündeme gelen eski Google mihendisi Anthony Levandowski, "Waz of the Future" isimli bir yapay zeka dini kurmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.