Elon Musk, The Boring Company ile 3 günde 300 bin dolarlık şapka sattı

Elon Musk, The Boring Company ile 3 günde 300 bin dolarlık şapka sattı

Teknoloji alanında yatırımları ile son yıllarda dikkatleri üzerine çeken Elon Musk, tünel açma projesinin de dahil olduğu şirketi The Boring Company'nin şapkalarını satışa çıktığını geçtiğimiz hafta attığı tweet ile duyurmuştu. Bir teknoloji şirketi neden şapka satar sorusu bir kenara 3 gün içerisinde 300 bin dolarlık şapka satması başlı başına bir olay. Çoğu önemli e-ticaret sitesinin günlük cirosunun üstünde bir hacme sahip. Markaların eşantiyon diye verdiği şapkayı satma başarısının üstüne bir de fiyatını da eklemek lazım. Şapkaların fiyatları ise uygun fiyatlı türden değil: şirket logosunun olduğu siyah renkli şapkalar 20 dolar fiyat etiketine sahip.

Musk, Twitter hesabından 'dünyanın en sıkıcı şapkaları' olarak adlandırdığı üründen toplam 300 bin dolarlık satış yapıldığını duyurdu. Her biri 20 dolardan satılan şapkaların ilk 24 saat içinde 4 bin adet satıldı. İlk günden 80 bin dolar sipariş alan şapkalarla ilgili Elon Musk, 5000. şapkayı satın alacak kişiye bir alana bir bedava- BOGO (get one, buy one)- kampanyası bile yapıp, şapkayı imzalı olarak göndereceğini paylaşmıştı.

Şapka satan The Boring Company, daha hızlı tünel açma makineleriyle geleneksel tünel kazıma yöntemlerini yeniden keşfederek, kazma çalışmaları için daha verimli bir süreç arıyor. Musk'ın nihai hedefi, araçların elektrikli patenlerde yüksek hızda seyahat edebilecekleri otomobiller ve şehir içi ulaşım araçları için çok seviyeli tüneller ile bir yeraltı ulaşım ağı inşa etmek. Musk, getiğimiz günlerde de projelerinden biri olan Los Angeles tüneline dair ilk fotoğrafı da paylaşmıştı.

Anlaşılan o ki Elon Musk vizyonuna şapka çıkarmak lazım, ne satsa gidiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.