Facebook Hikayeler'i gruplarda ve etkinliklerde paylaşıma açtı

Facebook Hikayeler'i gruplarda ve etkinliklerde paylaşıma açtı

Sosyal medya devi Facebook,  Snapchat’ten kopyaladığı hikayeler özelliğini Messenger içinde de kullanabilme özelliğini ekledi. Farklı uygulamaların yerine tek bir platformdan paylaşım kolaylığını sağlamak için geliştirilen özellik ile Facebook Messenger ve Facebook uygulaması Hikayelerde birbirine bağlanmış oldu. Sosyal ağ, bir süredir bu özelliği test ediyordu ve dün yaptığı açıklama ile birlikte, özellik tüm kullanıcılara açılmış oldu.

Öte yandan Hikayeler, gruplar, etkinlikler ve tüm sayfalar için de kullanılabilecek. Böylelikle grup ya da etkinlik üyeleri, o yerler için oluşturulan Hikayeler'i görebilecekler.

Ayrıca Hikayeler,  artık yüksek hızlı internet servisine erişimi olmayan kullanıcılar  için basitleştirilmiş bir uygulama olan Facebook Lite’ta da kullanılacak. Facebook Sayfa yöneticileri önümüzdeki aylarda da Hikayeleri takipçilerine gönderebilme olanağına sahip olacaklar.

İlk kez geçtiğimiz mart ayında kullanıma açılan Hikayeler, Instagram’da büyük başarı sağlarken, Facebook’ta istenilen sonucu elde edememişti. Facebook'un bu özellikteki agresif yayılım politikası ne kadar başarılı olacağı ise tartışmalara açık.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.