Elektrik ile çalışan Vespa Elettrica 2018'de yollarda

Elektrik ile çalışan Vespa Elettrica 2018'de yollarda

İtalyan motorlu araçlar üreticisi Pioggo Group'un vazgeçilmez scooter'ı Vespa, "Vespa Elettrica" isimli yeni bir ürün üzerinde çalışıyor. 2018'de piyasaya sürülmesi beklenen Vespa Elettrica ile sürücüler, saatte 100 km hıza ulaşabilecekler.

Yeni Scooter'ın fiyatı ise henüz belli olmadığını da paylaşalım. 4 saatte şarj edilebilen pilin kullanım ömrünün 10 yıl kadar (veya  yaklaşık 50.000 ila 70.000 km) olması  bekleniyor. Pil, şarj kablosunun koltuk bölmesinden çekilerek normal bir duvar prizine veya toplu şarj istasyonuna takarak da şarj edilebiliyor.

Öte yandan Piaggio Group, Elettrica'nın benzinle de çalışabilecek olan hibrit bir versiyonu üzerinde çalışıyor. Elettrica X,  saatte yaklaşık 200 km hıza ulaşabilecek.

Bu arada Vespa'nın Bluetooth hoparlör ve mikrofon ile donatılmış özel bir kask üzerinde çalıştığını hatırlatalım. Ayrıca, bir 'Vespa Elettrica' uygulaması ile kullanıcıların scootera Bluetooth üzerinden bağlanmalarına olanak tanıyacak. Böylece scooter üzerinde mesajlar ve gelen telefon çağrıları alınabilecek. Uygulama aynı zamanda, scooterı bir harita üzerinde bulabilmeyi de sağlayabilecek.

Vespa Elettrica'nın hedef kitlesi yine aracı şehirde kullanmak isteyen isteyen kadınlar. Çevre kirliliğinin önlenmesine de katkı sağlayacak araca, büyük bir talebin olacağı tahmin ediliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.