Elektrikli otomobil üreticisi Nio, yeni yatırım turunda 1 milyar dolar topladı

Elektrikli otomobil üreticisi Nio, yeni yatırım turunda 1 milyar dolar topladı

Çinli elektrikli otomobil girişimi Nio, yeni yatırım turunda 1 milyar dolardan fazla yatırım aldı. Yatırımcıların başında daha önceki turlarda da yatırımları bulunan Çinli internet devi Tencent bulunuyor. Bu yatırım turunda katılan yeni yatırımcılar arasında ABD'den Lone Pine Capital, İskoç fon yöneticisi Baillie Gifford ve Çinli yatırım şirketi CITIC Capital de yer alıyor.

Bu yatırım turu sonrası değerinin 5 milyar dolar olarak belirlendiği söyleniyor. Yani bu yatırım turu ile beraber şirketler Nio'nun yüzde 20'sine sahip olmuşlar diyebiliriz.

Nio'nun ilk tam elektrikli otomobili önümüzdeki ayın ortalarında piyasaya sürülecek olan 7 kişilik SUV modeli. Nio'nun 2020 yılına kadarki hedefi ise Amerika'ya otonom elektrikli araç satışını gerçekleştirmek.

Dünyanın en kötü havasına sahip şehri olan Pekin, elektrikli araç projelerinin bu kadar çok yatırım almasının en büyük nedeni. Çin'in başkenti olan Pekin'in geleceğini kurtarabilmesi için elektrikli araç teknolojisini yoğun bir şekilde desteklemesi gerekiyor.

Tencent'in yaptığı elektrikli araç yatırımları da bunun bir göstergesi. Geçtiğimiz günlerde Snapchat'in de bir bölümünü satın alan Tencet, Asya'nın en büyük ikinci şirketi ve şu anki değeri 475 milyar dolar civarında.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.