Snap, satılmayan Spectacles'lar nedeniyle 40 milyon dolar kaybetti

Snap, satılmayan Spectacles'lar nedeniyle 40 milyon dolar kaybetti

Bugün 2017 yılının 3. çeyrek finansal sonuçlarıyla birlikte Snapchat uygulamasının büyük bir tasarım değişikliğine gideceğini duyuran Snap, satılamayan Spectacles'lar nedeniyle neredeyse 40 milyon dolar kaybettiklerini açıkladı. Geçtiğimiz yılın Eylül ayında 10 saniyelik videolar çeken bir güneş gözlüğü olarak karşımıza çıkan Spectacles, ilk etapta Snap'in bir görünüp bir kaybolan otomatı Snapbots arayıcılığıyla satılıyordu.

Snapbots otomatlarının ardından geçtiğimiz Şubat ayında 130 dolara internet üzerinden satışa sunulan Spectacles, Snap'in ilk donanım ürünü olma özelliğini de taşıyor. Bizim de inceleme fırsatı bulduğumuz Spectacles, 1 yıllık sürecin sonunda Snap'in beklentilerini karşılayamadı.

150 binden fazla satılmıştı

Geçtiğimiz Ekim ayının başında 150 bin adetten fazla Spectacles sattıklarını duyuran Snap CEO’su Evan Spiegel, Spectacles'ı iPod'un başarısı ile kıyaslamıştı. Snap CEO'sunun Spectacles'ı başarılı bir ürün olarak gördüğünü belirtmesinden yaklaşık bir ay sonra ürünün neredeyse 40 milyon dolar zarar sebep olduğunun açıklanması ise oldukça garip.

Gelen bilgilere göre Snap'in elinde kalan Spectacles adeti 300 binin üzerinde. Snap'in uzun zamandır ikinci donanım ürünü olan bir drone modeli üzerinde çalıştığını da belirtelim. Önümüzdeki dönemlerde karşımıza çıkması beklenen Snap drone'unun Spectacles'ın yarattığı hayal kırıklığını ortadan kaldırıp kaldırmayacağını ise zaman gösterecek. Son olarak 3. çeyrek finansal sonuçlarını ve 39.9 milyon dolarlık zararın açıklanmasının ardından Snap hisselerinin yüzde 15 oranında değer kaybettiğini de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.