Logo Ventures, Vispera'ya 1,2 milyon dolar yatırım yaptı

Logo Ventures, Vispera'ya 1,2 milyon dolar yatırım yaptı

Perakende şirketleri için görüntü tanıma odaklı teknolojiler geliştiren Vispera, yeni bir yatırımla küresel büyüme hedeflerine bir adım daha yaklaştı. Geçtiğimiz yıl iki önemli yatırımcının desteğini alan yenilikçi girişim, şimdi de Logo Ventures'ı yatırımcıları arasına ekledi.

Görsel tanıma teknolojilerini perakendeye uyarlama hedefiyle Prof. Dr. Aytül Erçil ve Dr. Ceyhun Burak Akgül tarafından Ocak 2014'te kurulan Vispera, imge işleme, görüntü tanıma istatiksel öğrenme ve veri madenciliği teknolojileri üzerinde çalışıyor. Yenilikçi bir teknolojiyle Türkiye'nin önemli şirketlerine hizmet veren girişim Türkiye merkezli ve fakat küresel bir vizyonla hareket ediyor.

12 milyon dolar değerleme

Bugüne dek Keiretsu Forum Türkiye, Kerietsu Capital ve Galata İş Melekleri'nden yatırım alan Vispera'nın yeni yatırımı Actus-Logo Ventures fonundan geldi. Logo Ventures'ın 1.2 milyon dolarlık yatırımıyla Vispera 12 milyon dolar değerlemeye ulaştı ve Logo Ventures, Vispera hisselerinin yüzde 10'unun sahibi oldu. Böylece Vispera, bir önceki yatırım turundaki değerlemesini neredeyse ikiye katlamış oldu.

Hatırlatmak gerekirse Logo Yazılım'ın girişim sermayesi şirketi olan Logo Ventures, 10 milyon TL yatırım hedefiyle bu yılın ilk yarısında kurulmuştu. Actus Portföy Yönetimi A.Ş. de yüzde 20 ortaklıkla bu fona iştirak etmişti. Bu yatırım Logo Ventures'ın da ilk yatırımı olarak kayıtlara geçti.

30 milyar dolarlık pazar

Prof. Aytül Erçin, Vispera'nın yer aldığı pazar Türkiye'de 300 milyon dolar, dünyada çapında 30 milyar dolar hacminde olduğunu paylaşıyor. Yıllık yüzde 15'lik büyüme hedefleyen Vispera, bazı büyük şirketlerin hem yerel hem de küresel operasyonlarında verimlilik sağlıyor.

Vispera'nın teknolojisine ve vizyonuna inanarak yatırım yapan Logo Ventures'ın Yönetici Ortağı ve Genel Müdürü Cahit Güvensoy, Yemeksepeti'nin şu anki değerinin 2 milyar dolar olduğunu söyleyerek Vispera'nın da benzer bir seviyeye ulaşabileceğine işaret ediyor.

Perakende şirketlerine zamansal ve mali anlamda kârlılık sağlayan Vispera, Türkiye'de akademi içindeki yeteneklerin de bşarılı ticari girişimlere imza atabileceğinin bir göstergesi. Geçtiğimiz aylarda bu tür girişimlerle daha fazla karşılaştığımızı söylemiştik ve haberini alacağımız yeni girişimleri de sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.