Facebook web sitesinde müşteri destek servisi için Messenger eklentisini tanıttı

Facebook web sitesinde müşteri destek servisi için Messenger eklentisini tanıttı

Geçtiğimiz günlerde işletmeler için sponsorlu mesaj özelliğini yayına alan Messenger, artık işletmelerin web sitelerinde de hizmet vermeye başlıyor. Sosyal ağ dün yeni bir müşteri sohbet eklentisinin kapalı beta sürümünü piyasaya sürdüğünü açıkladı. Müşterilerin işlemelerle web siteleri üzerinden Messenger kullanarak konuşmasını sağlayan eklenti, mobil telefonlarda, webde ve tabletler üzerinde de aktif bir şekilde kullanılabiliyor.

Ancak işletmeler yine de piyasadaki birçok farklı eklentiden herhangi birini tercih edebilir. Burada Facebook'u diğerlerinden ayıran platformu ve erişimi diyebiliriz. Messenger, bir süre önce 1.2 milyar kullanıcıya ulaşmasının yanı sıra ödeme seçeneğine, doğal dili algılayabilen botlara ve rich media reklam modeline sahip. Facebook, web site eklentisinin beta versiyonunda bu özelliklerin destekleneceğini açıkladı. Üstelik zaman içinde yeni özelliklerin de ekleneceğini duyurdu. Yani bir anlamda eklentinin geleceği parlak.

Diğer web sohbet sistemlerinde olduğu gibi Messenger da işletmenin web sitesine girdiğinizde sağ alt köşede tanıdık mavi logosuyla karşınıza çıkıyor.  Müşteriler eklenti üzerinden yazışmak istediklerinde ise alışık oldukları Messenger arayüzü ile karşılaşıyorlar. Müşteriler web sitesini terk ettiği takdirde konuşmayı Messenger üzerinden mobilde ya da tablette görüntüleyerek devam ettirebiliyor.

Bu eklenti, varlığının büyük bir kısmını Facebook üzerinde devam ettiren ve müşteriyle iletişimini sosyal ağ üzerinde kuran işletmeler için oldukça makul. Böylece web sitesi üzerinden gelen soru ve yorumlara ayrıca bir moderasyon gücü ayırmaya gerek kalmayacaktır.

Üstelik bazı şirketlerin kullanmakta olduğu müşteri destek servisi üzerindeki yük de biraz olsun hafifleyecektir. Yine de arıza giderme ya da teknolojik destek hizmeti veren siteler için Messenger çok da kullanışlı olmayabilir. Zira Messenger, diğer backend destek sistemlerine bağlanamayacak.

Yine de Messenger bir süredir işletmelere yönelik adımlar atmaya devam ediyor. Şimdiye kadar a ralarında AdoreMe, Air France, Argos, Aviva, Bodeaz, Goibibo, Keto Mojo, KLM, Mermaid Pillow, Spoqa, Total Activation, Volaris ve Zalando gibi isimlerin bulunduğu birçok marka Messenger'ın bu eklentisini web sitelerinde kullanmaya başladı. Bu özellik herkese açıldığında siz de kullanmak istiyorsanız Facebook üzerinden kaydınızı yaptırabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.