Justin Trudeau, ülkesinin yapay zekayı neden bu kadar hızlı benimsediğini açıkladı

Justin Trudeau, ülkesinin yapay zekayı neden bu kadar hızlı benimsediğini açıkladı

Kanada, yaklaşık 35 milyon nüfusu ile OECD'nin  "eğitim", "sağlık sistemleri", "ekonomik gelişim" "yaşam memnuniyeti" sıralamasında en yüksek puana sahip ülkelerden biri. Geleceği için de ciddi adımlar atan ülke,  inovasyon, yapay zeka ve akıllı şehir projeleri ile de dikkat çeliyor. Google'ın kardeş şirketlerinden Sidewalk Labs, Toronto'da  Sidewalk Toronto’ ismi verilecek akıllı bir şehir üzerinde çalışmak için kolları sıvadı bile.

Google'ın düzenlediği Go North Summit'te Alphabet'in Başkanı Eric Schmidt'in önemli bir konuğu vardı. Ülkenin gündemden düşmeyen Başbakanı Justin Trudeau Kanada'nın teknoloji  ve yapay zeka alanında neden bu kadar iyi bir performans gösterdiğine yönelik  önemli bilgiler paylaştı.

Trudeau'ya göre yapay zeka, inovasyon ve akıllı şehirler konularını bu kadar erken kucaklamalarının altında birçok neden var. Trudeau, vatandaşlarının bu alanda bir fırsat olduğunu çok daha iyi anladığını, yapay zeka ve inovasyonun sonuçlarını iyi benimsediklerini söyledi. Diğer taraftan Kanada'nın, yapay zeka konusunda  "dünya sahnesinde olumlu bir yol izlemek için uygun bir rol model olduğunu"  sözlerine ekledi.

Konuşmasına göçmenlerin ülkeye olan katkısı ile devam eden Trudeau, göçmenlerin özellikle inovasyon alanında ekonomik büyümede önemli rolleri olduğunu aktardı. Trudeau'a göre yeni bir yere taşınmayı seçen insanlar iddialı, cesur ve ileriye dönük düşünen özelliklere sahip.  Genç Başbakan 'birinin bunu iyi bir hayata sahip olmak için yapmayı seçmesi büyük bir adım." dedi.

Akıllı şehir temiz bir alana inşa edilecek

Schmidt,  Başbakan'a Kanada'nın akıllı şehirler kurma konusunda uluslararası arenada nasıl eşsiz bir konuma geldiğini sordu. Bunun üzerine Trudeau, Kanada'lıların seyahat etme eğiliminde olduğunu söyledi. Bunun sonucunda kentlerin nasıl işlediği,  insanların kentsel ortamlarda nasıl yaşadığı konusundaki farklı yaklaşımları hakkında genel bir bakış açısı olduklarını söyledi.

Trudeau'ya göre yeni akıllı şehir alanı  geçmişteki başarısızlıkların ve geçmiş başarıların kemikleri üzerinde inşa edilmek yerine temiz bir taslak üzerinde geliştirilecek. Sidewalk Toronto  akıllı şehir örneğinde yeni mimari konseptler, yenilikçi enerji altyapıları, toplu taşıma sistemleri ve otonom araç teknolojileri denenecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.