Birinci yılını tamamlayan Evtiko, Avrupa açılımına Madrid ile başlıyor

Birinci yılını tamamlayan Evtiko, Avrupa açılımına Madrid ile başlıyor

İlk olarak geçtiğimiz yılın Ağustos ayında karşımıza çıkan ve Temmuz ayında 4 milyon dolar yatırım alan Evtiko'nun Avrupa'ya açılacağından daha önce bahsetmiştik. Birinci yılını tamamlayan Evtiko'nun kurucusu ve CEO'su Sina Afra, ilk yurt dışı şubesini Madrid'de açmaya hazırlandıklarını belirtti.

Temelde ev satış süreçlerini hızlandıran bir girişim olarak karşımıza çıkan Evtiko, 10 Avrupa şehrinde aktif olarak hizmet veren bir Türk girişimi olmayı hedefliyor. Evini satmak isteyenlerin teklif almak için akıllarına gelecek ilk adres olma hedefiyle yola çıkan Evtiko, bugüne kadar toplamda 15 bin 60 talep almayı başardı.

15 bin talebi geçti

Gelen 15 bini aşkın talebin 1845'ine teklif veren Evtiko, veri tabanına 1000'e yakın emlakçı ve 600 emlak ofisini dahil etti. Şirketlerinin Avrupa merkezlerinin Lüksemburg olacağını açıklayan Afra, önümüzdeki Kasım ayında İspanya'nın Madrid kentinde hizmet vermeye başlayacaklarını dile getirdi.

2018 yılında da Avrupa'daki genişlemesine devam edecek olan Evtiko, önümüzdeki yıl Avrupa'daki ikinci şubesini Milano'da açmayı planlıyor. Madrid için gerekli ekibi oluşturan ve Milano için ise işe alım sürecini başlatan Evtiko, faaliyete başladığı her şehrin gayrimenkul satış trafiğinin yüzde 1'ine sahip olmak, bu şehirlerde otomatik değerleme modelleri kullanmak ve premium marka algısı oluşturmayı amaçlıyor.

Otomatik değerleme modelleri sayesinde geleneksel yöntemlerle ortalama 142 gün süren satış sürecini 5 güne kadar indirdiklerini de belirten Afra, tüketicilerin Evtiko'dan satın aldıkları evden memnun kalmamaları durumunda 12 ay içinde sorgusuz sualsiz iade garantisi sunduklarını da dile getirdi. Son olarak Evtiko'nun açıkladığı rakamlara göre en fazla satış talebinin yüzde 9 ile Esenyurt'tan geldiğini ve Esenyurt'u yüzde 4.5 ile Beylikdüzü ve Kadıköy'ün takip ettiğini de belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.