Anadolu Sigorta, Turbo Jet ile anında hasar sigortası ödemesi yapacak

Anadolu Sigorta, Turbo Jet ile anında hasar sigortası ödemesi yapacak

Geçtiğimiz günlerde anlık ödenen blok zinciri tabanlı uçuş sigortası tazminatından bahsetmiştik. Blok zinciri temelli olmasa da Türkiye'nin en köklü sigorta şirketlerinden biri olan Anadolu Sigorta da benzer bir adım atıyor ve yeni Turbo Jet özelliğiyle ile saniyeler içinde sigorta ödemesi yapmaya başlıyor.

Sigortam Cepte (Android, iOS) hizmetinin bir uzantısı olan TurboJet, konut poliçelerindeki cam, elektronik cihaz ve makine kırılması hasarlarında anlık çözüm sunuyor. Bu sigortayı kullanan Anadolu Sigorta müşterileri ödemeleri 5 saniye gibi kısa bir süre içinde hasar tazminatını alabiliyor. Sigortam Cepte uygulaması üzerinden hasar bildirimi yapan Anadolu Sigortalılar, bu hizmeti 1.000 TL’ye kadar olan hasar ödemelerinde kullanabiliyor.

Turbo Jet'in etki alanı genişletilecek

Tanıtım toplantısına katılan Anadolu Sigorta Genel Müdürü İlhami Koç'un paylaştığı bilgilere göre Turbo Jet şimdilik sadece konut sigortalarında geçerli. Fakat önümüzdeki dönemde daha fazla kişiye ulaşacak şekilde genişletilecek. Bilgi Sistemlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Abacı ise benzer sigorta ödemelerinin daha önce raporlama süreçlerinin etkisiyle 5 güne kadar uzadığını söylüyor ve sistemin çalışma şeklini şöyle özetliyor;

Normal süreçte, sigortalı, hasar durumunda önce acentesini veya çağrı merkezini arayarak ihbar kaydı açtırıyordu. Hasarlanan cam ya da elektronik cihazın onarımı gerçekleştikten sonra, onarım faturasını şirketimize iletiyor, ardından dosya sonuçlandırılıyordu.

Artık, Turbo Jet ile sigortalı, önceden hasar dosyası açtırmaya gerek duymadan onarım faturasını Sigortam Cepte uygulamamız üzerinden yükleyebiliyor, ihbar kaydını otomatik olarak oluşturabiliyor. Belirli kriterlere uygun olan dosyaların tazminat ödemesi azami 5 saniye içinde sigortalının hesabına aktarılıyor.

Özetle Turbo Jet, faturalı hasarların mobil uygulama üzerinden aracısız ve kâğıtsız olarak işleme alınmasını sağlayan bir yenilik. Bu yeniliğin gerek Anadolu Sigorta ürünleri içinde gerekse diğer sigorta şirketleri içinde yaygınlaşmasını merakla beklediğimi söyleyebilirim.

Dipnot olarak Anadolu Sigorta'nın Turbo Jet altyapısını İş Bankası ile Kolektif House'da açtığı ortak ofiste geliştirdiğini de paylaşalım. İş Bankası, Anadolu Sigorta için anlık ödeme yapmayı sağlayan iş ortağı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.