WeWork, kodlama öğreten Flatiron School'u satın aldı

WeWork, kodlama öğreten Flatiron School'u satın aldı

20 milyar dolar değerlemeli paylaşımlı ofis kiralama girişimi WeWork, sıradışı satın alma yaptı ve kendi işiyle direkt ilgisi olmamasına rağmen eğitim odaklı girişim Flatiron School'u satın aldı.

Flatiron School, kodlama eğitimlerini hem internette hem de fiziksel sınıflarda veren bir girişim. Girişimin yolu fiziki mekanlara dokunması bakımından WeWork ile kesişiyor ancak tek ortak nokta bu değil. WeWork CEO'su Adam Neumann, kendileri gibi Flatiron School'un da öğrenmeye ve teknolojiye hevesli bir girişim olduğunu söylüyor ve vizyonlarının uyuştuğunu ekliyor.

Satın alma konusunda bir rakam paylaşılmış değil ancak 2012'de açılan kodlama akademisinin bugüne kadar 14,5 milyon dolarlık yatırım aldığı biliniyor. Bundan sonraki süreçte Flatiron School eğitimlerinin WeWork ofislerinde düzenleneceğini tahmin etmek zor değil. Üstelik bu eğitim platformundan WeWork çalışanları ve müşterileri de faydalanabilecek.

Services Store gelirlerine olumlu yansıyabilir

Diğer yandan bu adımın WeWork'ün Services Store bölümünü destekleyecek bir adım olduğunu söylemek mümkün. Zira WeWork bu adımla Salesforce, Lyft, Upwork, Zendesk, Xero, Slack gibi bir çok yazılım ürününe ayrıcalıklı olarak erişim sağlamaya başlamıştı. Dolayısıyla Flatiron School'un WeWork'ün Services Store gelirlerini artıracağını söyleyebiliriz.

WeWork bugün hem yeni girişimciler ve serbest çalışanların hem de kurumsal şirketlerin uğrak yerlerinden biri haline geldi ve bundan sonra da bu büyümeyi sürdürmemesi için hiç bir neden yok. WeWork Services Store'un duyurulduğu Nisan ayında girişimin abone sayısı tam 100 bin olarak kayıtlara geçmişti.

Hatırlatmak gerekirse bu alandaki en büyük satın almalardan birini Lynda'yı 1,5 milyar dolara bünyesine katan LinkedIn yapmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.