Apple Pay bulunduğu pazarlarda dünyadaki kartlı ödemelerin yüzde 70'ini üstleniyor

Apple Pay bulunduğu pazarlarda dünyadaki kartlı ödemelerin yüzde 70'ini üstleniyor

Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla Webrazzi ekibi olarak katıldığımız Money 20/20 etkinliğinde Apple Pay İnternet Servisleri başkan yardımcısı Jennifer Bailey, Apple'ın ödeme çözümü hakkında kullanıcıları ne gibi yenilikliklerin beklediğini içeren sunumuyla katılımcılarla buluştu.

20 Ekim 2014'ten beri kullanılmakta olan Apple Pay, önümüzdeki aylarda Danimarka, Finlandiya, İsveç, Birleşik Arap Emirlikleri'nin de aralarında bulunduğu toplam 20 ülkede pazara sunulmuş olacak. Apple Pay, var olduğu pazarlarda tüm dünyadaki kartlı alışverişlerin hacim olarak yüzde 70'ini tek başına üstleniyor. Dünya çapında 4 bin kart dağıtıcısına sahip Apple Pay, hızlı, güvenli ve özel olmasıyla bugün ABD, Kanada ve Avrupa'nın bazı ülkelerinde perakendecilerin yüzde 50'si tarafından kabul ediliyor.

Gap Inc. Apple Pay kullanacak

Bailey, Amerika'nın 1 numaralı kıyafet markası olan Gap Inc. ve altında yer alan markaların Apple Pay kullanmaya başlayacağını duyurdu. Yine Amerika'nın ünlü alışveriş merkezi zincirlerinden Saks Fifth Avenue ve Albertsons Companies de Apple Pay ile iş birliği yapmaya hazırlanıyor.

Apple Pay "Everyday with Apple Pay" kapsamında gündelik hayata yönelik yeniliklere devam ediyor. Jennifer Bailey Apple Pay'i günlük hayata daha çok dahil etmeyi amaçladıklarını ve bunun en güzel örneklerinden birinin toplu taşıma ve ulaşım olduğunu söylüyor. Günlük ulaşım her geçen gün değişiyor. Bailey bunu, "Lyft veya bisiklet paylaşımı gibi online uygulamalar ve özel araçların park ücretlerinin anında ödenmesi gibi noktalarda Apple Pay'in kullanıldığını görmek için sabırsızlanıyoruz" şeklinde ifade ediyor.

McDonalds siparişler uygulaması üzerinden Apple Pay ile ödeme alacak

Yemek sektöründe Amerika'nın yine önde gelen markalarından Chipotle kasım ayında Apple Pay kullanımına başlıyor. Bir diğer önemli marka ise McDonalds. McDonalds uygulaması üzerinden verilen siparişlerde yine Apple Pay ile ödeme yapılacak. Tabi ki Bailey yemek teslimatı uygulamalarının da Apple Pay ile kullanılabileceğinin altını çiziyor.

"Maç ve konser biletlerinizi de Apple Pay ile satın alabilirsiniz"

Artık Apple Pay ile alınan maç veya konser biletleri, Apple Wallet ile kullanılıp, tamamen temassız bir şekilde kullanılabilecek. Fortress gibi dijital bilet alma platformlarında Apple Pay kullanımı ile 100'den fazla stadyumda maç biletlerinin yanı sıra, yiyecek ve içecekler de Apple Pay ile satın alınabilecek.

Apple Pay ile para transferi geliyor

Apple Pay'in Everyday with Apple Pay ile piyasaya süreceği bir diğer yenilik ise Siri veya iMessage ile bankamatik ve kredi kartları ile aile ve arkadaşlar arasında hiçbir ekstra uygulama gerekmeksizin para transferi. Mesaj ekranınıza gelen Apple Pay uyarısı ile ilk sefer de kabul et dedikten sonra para aktarımlarınızı yapabileceksiniz. Sonbaharın sonlarına doğru kullanıcılarla buluşacak olan bu yeni Apple Pay özelliklerine yeni iPhone X'de bulunan yüz tanıma özelliğiyle ve Apple Watch'ın tüm modellerinden kolaylıkla ulaşabileceksiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.