Bugüne dek 300 farklı patent alan Tony Fadell, Future Shape ile geleceğe yatırım yapacak

Bugüne dek 300 farklı patent alan Tony Fadell, Future Shape ile geleceğe yatırım yapacak

Kurmuş olduğu akıllı termostat girişimi Nest’i Google’a satmayı başaran ve geçen yıl Google ile yollarını ayıran Tony Fadell, Future Shape adında yeni bir yatırım ve danışmanlık şirketi kurdu.

Apple iPod’un da gelişticilerinden ve adına 300 kayıtlı patent olan Tony Fadell, 2010 yılında kurduğu Nest’i başarıyla büyütmeyi başarmış ve 2014’te Google’a satmayı başarmıştı. İki buçuk yıl kadar Google’da Nest ve paralel projeleri yöneten Fadell, Haziran 2016’da eski motivasyonu olmadığını ileri sürerek şirketten ayrılmıştı. Fadell, 2016 sonunda akıllı ve elektrikli go-kart girişimi Actev Motors ile sahalara döndü ve şimdi de Future Shape yeni yatırımlarını hızlandırmak istiyor.

Future Shape, adından da anlaşılacağı üzere geleceği şekillendirecek teknolojilere odaklanmak istiyor. Tarım, ulaşım, robotik ve tüketici ürünleri alanındaki yenilikçi teknoloji girişimleri Future Shape’in ilgi alanına giriyor. Şimdiye dek Rohinni, Phononic ve Modern Meadow adlı girişimlere yatırım yapan Future Shape, sadece ABD’de değil, AVrupa, Asya ve Ortadoğu’da da yatırımlar yapmayı planlıyor. Şirket yatırım yapacağı girişimleri de kısaca şöyle tanımlıyor;

Geleceği gerçeğe dönüştürecek temel bir teknoloji üzerine çalışan mühendis veya bilim insanına yatırım yapıyoruz.

Büyüklüğü açıklanmayan bir fon tutarına sahip olan Future Shape, hem dışardan yatırımcı almadığını hem de yatırım yaptığı girişimlerin yönetim kuruluna girmediğini açıklıyor. Kurucu ekipte Fadell’in Nest’ten çalışma arkadaşları David Sloo, Anton Oennin ve Vicky Lu gibi isimler bulunuyor. Bu deneyimli ekibin elinden yeni Nest'ler çıkıp çıkmayacağını merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.