JPMorgan Chase, WePay'i satın alıyor

JPMorgan Chase, online ödeme servis sağlayıcısı WePay'i satın alacağını açıkladı. JPMorgan Chase & Co. tarafından yapılan resmi açıklamaya göre Chase, yazılım ortaklarına geliştirici dostu bir platform entegrasyonu sunmak adına WePay'i kullanacağını açıkladı. Chase kendi bünyesindeki 4 milyondan fazla küçük işletmesine WePay hizmetlerini aktaracak.

Satın alma sonrasında, Chase ve WePay daha da yakın çalışarak hem işyerlerine hem de yazılım sağlayıcılara ödeme altyapısı sunma konusunda önemli bir kolaylık sağlayacak. WePay teknolojisini hali hazırda FreshBooks ve GoFundMe gibi ismini bildiğimiz şirketlerce kullanılıyor. Boston merkezli olarak 2008 yılında kurulan WePay böylece büyük bir banka tarafından satın alındı ve JPMorgan Chase de satın aldığı fintech girişimleri arasına bir yenisini eklemiş oldu.

Satın almayla ilgili açıklamada bulunan WePay'in CEO'su ve kurucusu Bill Clerico, Chase ailesine katılmalarıyla birlikte yaygınlıklarını artıracaklarını, büyüyen platform ortakları ve müşterilerine daha güçlü destek vereceklerini açıkladı. Bu şirket evliliğinin kendileri için heyecan verici olduğunu dile getiren Clerico, dünyanın en saygı duyulan finansal kurumlarından olarak nitelendirdiği Chase ile ortak iş yapmaktan dolayı mutlu olduklarını açıkladı.

Satın alma rakamı bilinmiyor

WePay son olarak 2015 yılında aldığı yatırımla 220 milyon dolar değerlemeye ulaşmıştı. JPMorgan Chase'in WePay'i ne kadar aldığına dair herhangi bir açıklama yapmıyor olsa da, 2015 yılından bu yana WePay'in değerlemesini artırdığı da kesin. Dolayısıyla JPMorgan Chase'in çok ciddi bir fiyattan WePay'i satın aldığı tahmin ediliyor. JPMorgan hemen bu ayın başında da ödeme Bill.com için 100 milyon dolarlık bir yatırımda bulunmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.