Lufthansa, blockchain teknolojisi geliştiren Winding Tree ile ortaklık imzaladı

Lufthansa, blockchain teknolojisi geliştiren Winding Tree ile ortaklık imzaladı

Avrupa'nın en büyük havayolu firmalarından biri olan Lufthansa, blockchain teknolojisinin kendi muhtemel ihtiyaçları için nasıl kullanılabileceğini görebilmek adına bir blockchain geliştirme platformu ile ortaklık kuruyor. Ortaklık kurulan şirket, ethereum tabanlı blockchain teknolojisi üzerine kurulmuş bir merkezi olmayan b2b pazaryeri. İsviçre merkezli Winding Tree kendini "merkezi olmayan seyahat acentası" olarak konumlandırıyor ve teknolojisinin temelinde seyahatleri tüketiciler için daha uygun ve şirketler için daha karlı hale getirme amacı yer alıyor.

Lufthansa'nın, Winding Tree API'leri ile kendi sistemlerini entegre etmesi ile başlayacak olan çalışmalarda ilk adım, Winding Tree CEO'su Maksim Izmaylov'un açıklamalarına göre, Lufthansa'ya havayolları gereksinimlerini karşılayan merkezi olmayan, blockchain tabanlı seyahat uygulamaları kurma ve test etme olarak belirlenmiş.

Lufthansa İnovasyon Hub'ının kıdemli girişim geliştirme müdürü Reinhard Lanegger yaptığı açıklamada "özellikle Lufthansa'nın rezervasyon, yeniden rezervasyon ve seyahat programı gibi bilgileri blockchain teknolojisi üzerine yerleştirecek örnek projeler ve kullanım alanlarına yönelik araştırmalarla ilgileniyoruz" diyor.

Bu ortaklık hem Lufthansa hem de Winding Tree tarafından "win-win" olarak nitelendiriliyor. Winding Tree, alanında en büyük firmalardan birinin saha deneyimlerini kullanabilecekken Lufthansa'da kendi alanında en uzman kişilerle çalışma fırsatı bulacak.

ICO yatırımı

Yapılan anlaşma olayı bir adım daha ileri taşıyarak Lufthansa'yı ICO dünyasına taşıyor. Ortaklığın bir parçası olarak kurulması planlanan ve LIF olarak adlandırılan yeni token ile Winding Tree'ye fon sağlanması planlanıyor. Lufthansa'nın ne kadar yatırım yapacağı konusunda bir bilgi paylaşılmamış olsa da yapılacak olan yatırımın bir girişimin gelişim sürecine katkısını net olarak ortaya çıkaracağı kesin.

Aynı zamanda ilerleyen dönemlerde LIF sahibi kullanıcılar tüm seyahat rezervasyonlarını bu yeni kripto para aracılığıyla yapabilecek.

Winding Tree'nin kurucu ortaklarından Pedro Anderson, "LIF, data transferi ve karşılıklı anlaşma amacıyla kuruluyor fakat nihayetinde LIF sahibi olan herkes otel, uçak ve cruise rezervasyonlarını doğrudan blockchain üzerinden yapabilecekler."

2014 yılında Blockchain altyapısına sahip ödeme sistemi Bitnet ile yaptığı işbirliği ile bu yeni teknolojiyle ne kadar ilgilendiğini uzun zaman önce göstermişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.