Arduino tabanlı yapay zeka robotu Creoqode Nova, Kickstarter'da destek bekliyor

Arduino tabanlı yapay zeka robotu Creoqode Nova, Kickstarter'da destek bekliyor

Arduino bazlı bir robot olarak karşımıza çıkan Creoqode Nova, Kickstarter kampanyasına başladı. Temelde bir kendin yap (DIY) kiti olarak sunulan Creoqode Nova'nın montajı kullanıcılar tarafından yapılıyor. Geçtiğimiz yıl Creoqode 2048 ile karşımıza çıkan Cem Eltutar, bu yıl ise Creoqode Nova ile karşımızda. Yapay zeka desteği ile gelen Nova, kullanıcıların mühendislik ve kodlama becerilerini geliştirmesi için de başarılı bir alternatif.

Nova sayesinde kullanıcılar bilgisayarla birlikte görme, görüntü işleme, kinematik ve kontrol teorisi gibi özellikler üzerinde çalışma imkanı buluyor. Sahip olduğu kamera sayesinde insan yüzlerini, farklı objeleri, renkleri ve desenleri tanımlayıp takip edebilen Nova, 5 farklı eksende hareket de edebiliyor.

Hedef 20 bin pound

Ultrasonik ses sensörü ile mesafeleri de ölçebilen Creoqode Nova, manuel kontrol imkanı da sunuyor. Nova ile gelen joystick sayesinde kullanıcılar Nova'yı manuel olarak kontrol edebiliyor. Hem donanım hem yazılım anlamında açık kaynaklı olan Nova'ya pek çok farklı sensör ve elektronik cihaz eklemek de mümkün.

Hoparlör, mikrofon, Bluetooth, Wifi modülleri, tekerlek ve elektrik motorları ile de entegre bir şekilde çalışabilen Nova, toplamda 4 potansiyometre ve 2 tuştan oluşan 2 joystickle birlikte geliyor. Dün itibariyle Kickstarter kampanyasına başlayan Nova, toplamda 20 bin pound elde etmeyi hedefliyor.

Bir gün içinde 59 destekçiden 9 bin 209 pound toplamayı başaran Nova'nın Kickstarter kampanyası önümüzdeki 33 gün boyunca sürecek. Erken teklif fırsatı ile 139 pounda Creoqode Nova'ya sahip olabileceğinizi erken teklif fırsatının ardından ise fiyatın 199 pounda çıkacağını da ekleyelim. Gönderimler ise Mayıs 2018 tarihinde başlayacak.

https://ksr-video.imgix.net/projects/3111406/video-823848-h264_high.mp4

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.