Twitter 'Daha sonrası için kaydet' özelliği üzerine çalışıyor

Twitter 'Daha sonrası için kaydet' özelliği üzerine çalışıyor

Geçtiğimiz günlerde 140 karakter limitini iki katına çıkaran Twitter ürün geliştirmede yeniliklerini sürdürüyor. Birçok kullanıcının sonradan okumak istediği bir tweeti beğen tuşuyla ya da retweet ederek kaydettiği platformda, sosyal ağ buna yeni bir özellik getiriyor. Kullanıcılar Twitter'de kaydedilmek istenen içerikleri kaydet özelliği ile saklayabilecekler.

Özellik ilk olarak Twitter tarafından açıklandı. Twitter'ın Ürün Müdürü Keith Coleman, bir etkinlik sonrasında konuyu #SaveforLater hashtag'i ile paylaştı.

Kullanıcılardan yoğun talep

Bildiğiniz üzere sosyal ağlarda paylaşılan bir içeriği kaydetmek yeni değil. Bundan birkaç yıl önce Facebook ve yakın geçmiş zamanda Instagram da kaydet tuşunu hayata geçirdiklerini duyurmuştu. Bu arada aklınıza 'Neden favoriler varken, kaydetmek için yeni bir özellik geldi?' sorusu gelmiş olabilir. Mikro blog, özellikle Japonya'daki kullanıcıların konu üzerine yoğun taleplerini göz ardı edememiş.

Öte yandan beğenilen bir tweet başkasının zaman tünelinde görülebiliyor ancak kaydedilen bir tweeti sadece kullanıcılar görebilecekler. Yine retweet ve beğen tuşundan farklı olarak 'kaydet' tuşunun Twitter'ın algoritmasını etkilemeyeceği tahmin ediliyor.

Twitter'in bir başka çalışanı Jesa Shah ise konu üzerinde çalıştıkları bir prototype  videosu paylaştı. Videoda Shah'in tweet'ine eklenen açılır bir menü görülüyor. "Yer İşaretlerine Ekle" yi tıklamaları durumunda, kullanıcılar o tweeti kaydedebiliyorlar.  Tek bir hamlede yapılan hareket ile kaydedilen tweet'ler kişilerin profilindeki 'Bookmarking' alanında görülebiliyor.

Halen bu özelliği oluşturma aşamasında olan şirket, Twitter kullanıcılarına da önerilerini #SaveforLater etiketi paylaşmalarını istedi. Özelliğin ne zaman hayata geçirileceği hakkında bir açıklama yapılmadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.