Mobilmed, mobil EKG cihazıyla Türkiye'de kalp ritmi ölçümünü kolaylaştıracak

Mobilmed, mobil EKG cihazıyla Türkiye'de kalp ritmi ölçümünü kolaylaştıracak

Teknoloji üretimi konusunda çalışan yerli girişimlerden Mobilmed, kolay kullanımlı kalp ritmi (EKG) cihazını 2018’in ilk çeyreğinde pazara sunmaya hazırlanıyor.

Mobilmed, 2016 yılında Teknogirişim desteği ile kurulan ve Ar-GE yapan yerli teknoloji girişimlerinden biri. Elektronik mühendisi Armağan Ergün ve bilgisayar mühendisi Aslı Ergün tarafından kurulan Mobilmed’in şu anda odaklandığı ürünse kolay taşınabilir bir kalp ritmi cihazı. Bu cihaz sayesinde kalp rahatsızlığı riski olan kişiler doktora gitmeden, aritmi testi yapabilecek. Kablosuz yarabandı şeklindeki tıbbi cihazla yapılan ölçüm mobil uygulama üzerinden paylaşılabilecek.

Şu anda 5 kişilik bir ekiple yoluna devam eden Mobilmed ekibi, 1,5 yıl boyunca ilk prototipi geliştirmek için çalışmış. Projenin bir kurumsal şirketin talebi üzerine başladığı bilgisini veren Armağan Ergün, bu şirketin ürünün müşterisi olduğunu da paylaşıyor. İstanbul Siyami Ersek Hastanesi’nde 52 farklı hasta üzerinde ilk testlerin yapıldığını da ekliyor.

Aldığım bilgilere göre Mobilmed’in hedefi söz konusu 2018 yılı başında pazara sunmak ve 'Internet of Medical Things (IoMT)' dikeyinde dikkat çeken bir oyuncu olmak. Kendi üretim altyapısıyla sadece Türkiye’de değil, dünya genelinde satış yapmak isteyen Mobilmed, ürünle birlikte aylık ve yıllık analiz hizmeti de sunmayı planlıyor. Bu analiz hizmetini de yapay zeka bakışıyla optimize etmek istiyor. Armağan Ergün, söz konusu cihazı 99 TL gibi oldukça erişilebilir bir fiyatla pazara sunmak istediklerini de bizimle paylaşıyor.

TÜBİTAK Teknogirişim desteği sonrasında Istanbul Startup Angels'dan tohum sermayesi desteği alan Mobilmed, IoT-Telco Labs girişim hızlandırma programına da seçilmişti. Medikal girişimlerle ilgileniyor veya böyle bir cihaza ihtiyaç duyuyorsanız mobilmed.com.tr'den daha fazla bilgi alabilir, Mobilmed ekibiyle iletişime geçebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.