Turkcell, Mobil Connect özelliğiyle internet sitelerine Hızlı Giriş sağlayacak

Turkcell, Mobil Connect özelliğiyle internet sitelerine Hızlı Giriş sağlayacak

Son dönemde operatör bağımsız hizmetler geliştiren Turkcell, şimdi de GSMA'in Mobile Connect özelliğini Türkiye'deki müşterilerinin kullanımına açıyor. Bu sayede Turkcell müşterileri Turkcell markalı olmayan anlaşmalı internet sitelerine girerken de cep numarasını kullanabilecek.

Hızlı Giriş özelliğinin Facebook Login’in bir türevi olduğunu söyleyebiliriz. Kullanıcılar şifre girme derdi olmadan, sadece cep telefonlarından onay vererek internet sitelerine giriş yapabilecek. Bunun için anlaşmalı internet sitelerinde görülen M logolu Hızlı Giriş logosuna tıklayıp gelen ekrana Turkcell numarasını yazmak ve Giriş Yap butonuna tıklamak yeterli oluyor.

Bu adımı attıktan sonra tek yapmanız gereken cep telefonunuzun ekranında gösterilen giriş mesajını onaylamak. Söz konusu onay mekanizması kısa mesaj (sms) yerine sistem mesajı şeklinde görüntülendiği için giriş işlemini tek dokunuşla yapmak mümkün. Diğer yandan giriş işlemi uzadığında Turkcell'in SMS ile onay şifresi gönderdiğini de tecrübe ettim.

Yeni bir siteye kaydolurken onay verdiğinizde karşınıza gelen kullanıcı bilgilerini ve e-posta adresini doğrulamanız gerekiyor ki adres bilgisinin paylaşılmasını izin vermiş oluyorsunuz. Keza e-posta adresinizi de onaylamanız gerekiyor. Sonraki girişlerde ise bu süreçlerle uğraşmadan direkt giriş yapabiliyorsunuz.

Turkcell, bu hizmetin şimdilik Fulltrip ve BluTV üzerinde kullanılabileceğini açıklıyor. Bu siteler hali hazırda Paycell altyapısını da kullanıyor. Hatırlatmak gerekirse Fulltrip, 220 binden fazla otel, 120 havayolu ve 250 farklı yere 1000’den fazla tur seçeneğini bünyesinde barındıran bir seyahat planlama platformu. BluTV ise Doğan Holding çatısı altında kurulan dijital yayın platformu.

Son dönemde BiP, TV+, fizy, lifebox, Dergilik ve UpCall gibi operatör agnostik servisler önem veren Turkcell, şu anda Hızlı Giriş teknolojisinin tüm dünyadaki toplam kullanımının yüzde 11’inin Turkcell tarafından gerçekleştirildiğini de paylaşıyor. GSMA destekli Hızlı Giriş özelliği web sitelerinde yaygınlaştıkça bu oranın nasıl değişeceğini merakla bekliyoruz. Konuyla ilgili yeni bilgiler aldıkça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.