Hepsiburada Operasyon Merkezi 10 milyon ürün gönderme kapasitesiyle 7/24 hizmet veriyor

Hepsiburada Operasyon Merkezi 10 milyon ürün gönderme kapasitesiyle 7/24 hizmet veriyor

Satın alma teklifleri için Goldman Sachs ile anlaştığını paylaştığımız Hepsiburada, Haziran 2016'da faaliyete başlayan operasyon merkezine dair, güncel bilgiler ve önemli rakamlar paylaştı.

Türkiye'nin en büyük e-ticaret platformu Hepsiburada, pazar yeri özelliğiyle yaklaşık 2 kat büyüme sağladığını açıklamıştı. Yani pazar yeri tarafı Hepsiburada için önemli bir yere sahip ancak bugün Hepsiburada'nın iç operasyonlarına yakınlaşma fırsatı bulduk ve önemli rakamlar aldık.

21 milyon tekil ziyaretçi 12 milyon ürün çeşidi

Operasyon merkezine dair rakamlara geçmeden önce Hepsiburada'ya dair bir kaç genel rakam paylaşmakta fayda var. Hepsiburada, aylık 65 milyondan fazla ziyaret alıyor ve 21 milyon tekil ziyaretçiyi ağırlıyor. Mobil uygulamaları 8 milyon kez indirilen e-ticaret platformundaki kategori sayısı 30. Ürün çeşidi sayısıysa (SKU) 12 milyonu geçiyor.

Operasyon merkezi aylık 10 milyon ürün gönderimi yapabilecek kapasitede

Yukarıdaki dijitale dönük rakamları karşılaya operasyon merkezinde ise 1,6 milyon adet ürün bulunuyor. Depodaki ürün çeşidi 210 bin, depo alanıysa 100 bin m2. Hepsiburada Operasyon Grup Başkanı Taner Timirci, bu operasyon merkezinin 100 milyon TL'nin üzerinde yatırım yapıldığını ve 3 yıl daha mevcut gönderimleri yönetebileceğini paylaşıyor. 7/24 çalışan operasyon merkezinin aylık ürün gönderim kapasitesinin de 10 milyon adet olduğunu söylüyor.

Yıl sonuna kadar 750 çalışana ulaşma hedefi

Şu anda 500 kişinin çalıştığı Gebze/Kocaeli'deki Hepsiburada Operasyon Merkezi, yıl sonuna kadar 750 kişiyi istihdam etmeyi hedefliyor. Farklı kargo şirketlerinin yerleşik olarak çalıştığı merkez aynı zamanda Webrazzi Summit 2016'da duyurduğumuz HepsiExpress'in de karargâhı konumunda. İstanbul içi hızlı siparişleri 3 saat içinde teslim edebilen HepsiExpress, Hepsiburada'nın kargo işlemlerinin yüzde 80'inden fazlasını taşıyor.

Siparişleri forkliftler, mobil barkod okuyucular ve 16 kameralı ürün dağıtım bandı üzerinden hızlıca paketleyen e-ticaret platformu, hız odaklı çalışıyor. Taner Timirci, "güçlü müşteri deneyimi = güçlü operasyon" denklemini odak noktası olarak ilerlediklerini de paylaşıyor.

Önümüzdeki 5 yılda Türkiye'de e-ticaretin yüzde 3,5 seviyesinden yüzde 9-10 bandına çıkacağını kabul edersek Hepsiburada Operasyon Merkezi'nin Türkiye'de bu alanda en yoğun çalışacak yer olacağını söyleyebiliriz. Bu süreçte yaşanacak gelişmeleri elbette sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.