Hepsiburada satış teklifleri için Goldman Sachs ile anlaştı

Hepsiburada satış teklifleri için Goldman Sachs ile anlaştı

Türkiye'nin en büyük e-ticaret sitesi Hepsiburada'nın potansiyel satışı, uzunca bir süredir kulislerde en çok konuşulan konulardan biri.  Hanzade Dogan Boyner'in Bloomberg'e yaptığı açıklamalar bunlara bir cevap niteliğinde ve duyumlarımızı önemli ölçüde doğruluyor.

Hanzade Doğan Boyner'in yaptığı resmi açıklamalarda iki önemli detay var: İlki Hepsiburada'nın satış teklifleri için Goldman Sachs Group ile anlaşmış olması. Dünyaca ünlü yatırım danışmanlığı ve finans şirketlerinden Goldman Sachs, bu anlaşmayla Hepsiburada'ya yapılacak teklifleri değerlendirme rolünü üstlenecek.

Hanzade Doğan Boyner, Türkiye e-ticaret pazarının potansiyeline vurgu yapıyor ve rakiplere karşı yıkıcı değil, aksine iş birliğine dönük bir yaklaşım gösterdiklerini söylüyor. Bu da doğabilecek muhtemel ortaklıkları akıllara getiriyor.

Karlı bir şirket

İkinci önemli detay ise Hepsiburada'nın büyüme rakamları hakkında. Hanzade Doğan Boyner'in verdiği bilgilere göre Hepsiburada nakit akışında karlılığı yakalamış bir girişim. Aylık 70 milyon ziyaretçiye 12 milyon ürün sunuyor. 2016'da pazar yeri sistemini aktif hale getirdikten ve 8000 mağazaya ulaştıktan sonra satışlarını neredeyse ikiye katlayan Hepsiburada, bu sene yüzde 40 oranında büyümeyi ön görüyor. Amazon'un geçtiğimiz Mart'ta satın aldığı Souq.com'un 400 bin ürünle aylık 23 milyon ziyaretçi çektiğine haberde yer veriliyor.

Bildiğiniz gibi Abraaj Group, Hepsiburada'nın yüzde 25 hissesini satın almıştı ve halen çok önemli bir ortak olarak Hepsiburada hissedarları arasında.

Amazon ve Hepsiburada ekseninde yeni gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.