Hangi yeteneğinizi geliştirmeye ihtiyacınız olduğunu 5 dakikada öğrenin: Pluralsight IQ

Hangi yeteneğinizi geliştirmeye ihtiyacınız olduğunu 5 dakikada öğrenin: Pluralsight IQ

Gelişen teknoloji dünyayı değiştirmeye devam ederken en son ve belki de en az etki ettiği alanlardan biri "eğitim" olarak karşımıza çıkıyor. Yüzyıllardır değişmeyi bekleyen sistemin değişimi ise görünüşe göre internet teknolojileri sayesinde yaşanacak. Hatta yaşanmaya başladı.

Online olarak herhangi bir alanda uzmanlaşmaya başlamanız için önünüzdeki tek engel internet bağlantısı ve günümüzde bu konu da yavaş yavaş problem olmaktan çıkıyor. Eğitim almak istediğiniz alanı belirledikten sonra onlarca farklı eğitim sitesinde yer alan yüzlerce farklı hocanın eğitimlerini inceleyebilir, yorumları okuyabilir ve kendinize en uygun eğitimi satın alarak başlayabilirsiniz. Bu girişin ardından bu kaynakların listesini paylaşmak iyi olurdu ama "online eğitim" odaklı bir çok yazıda bu girişimlere bulabilirsiniz.

Bugün paylaşmak istediğim araç ise teknoloji eğitimleri odaklı bir girişim olan Pluralsight'ın yeni geliştirdiği bir araç olan Pluralsight IQ. Basitçe Pluralsight, teknoloji odaklı alanlarda kendini geliştirmek isteyen kişilerin birbirinden farklı binlerce eğitim başlığından birini seçip eğitimler alabildiği bir platform. Bunun yanında şirketlerin çalışanlarını eğitebilmeleri için farklı modelleri de bulunuyor ve bu durum şirketler için oldukça değerli çünkü eğitim kurumlarına yüz binlerce lira harcamalarına gerek kalmadan eğitim sorununu çözebiliyorlar.

Pluralsight IQ ise hangi alanda eksiğinin olduğunu bilmeyen kişilere yardımcı olmak amacıyla geliştirilmiş bir test. (Her ne kadar onlar "bu bir test değil" deseler de.) Yaklaşık 5 dakika süren bu test 20 sorudan oluşuyor ve katılımcının bilgi birikimini, güçlü ve zayıf yanlarını tespit ederek, kişinin doldurması gereken boşlukları, bir başka deyişle öğrenmesi, kendini geliştirmesi gereken alanları tespit ediyor. Tabi ki sistemde bulunan eğitimlerle bu boşlukları doldurmaya hemen başlayabiliyorsunuz.

Kişiselleştirilmiş bir eğitim planı ile gereksiz detaylarla uğraşmadan kendinizi geliştirebilirsiniz. Herkesin aynı yerde, aynı eğitimi alması yerine kişiye özel, yapay zeka barındıran bu tür eğitim modelleri gelecekte oldukça etkili olabileceği için bu gibi modellerin gelişmesi, daha akıllı hale gelmesi oldukça önemli diye düşünüyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.