Web sitesinin hangi teknolojileri kullandığını gösteren eklenti: WhatRuns

Web sitesinin hangi teknolojileri kullandığını gösteren eklenti: WhatRuns

Her geçen gün gelişmeye devam eden internet teknolojilerini tek tek takip etmek oldukça zor şey. Bazen öyle bir an oluyor ki sadece o sitenin hangi altyapıyı kullandığını veya sadece hangi temayı kullandığını merak edebiliyorsunuz.

ProductHunt'da oldukça iyi bir oylamaya sahip bir Chrome eklentisi olan WhatRuns tam olarak bu iş için geliştirilmiş bir eklenti. Girişim kendini "WhatRuns, herhangi bir web sitesinde kullanılan web teknolojilerini tanımlamanıza yardımcı olan yeni fakat bir o kadar da gelişmiş bir tarayıcı eklentisidir." şeklinde tanımlıyor. Özetle WhatRuns, özel şablonları tanımlama algoritması sayesinde sitelerde kullanılan son teknolojileri, fontları, WordPress eklentilerini ve hatta arka planda kullanılan pazarlama, analitik araçlarını tespit edip paylaşıyor.

WhatRuns'ın kullanılabileceği bir diğer alan da "takip özelliği" sayesinde rakip analizi. Bir rakibiniz kullandığı herhangi bir web teknolojisini değiştirirse size bu konuda bildirim verilmesini sağlayabiliyorsunuz. Böylece siz de yeni teknolojilere uyum sağlamak istiyorsanız çalışmaya başlayabilir veya en azından rakiplerinizin ne yaptığından haberdar olarak karşı ataklar geliştirebilir, alternatifler araştırabilirsiniz.

Rakiplerinden farklı olarak tüm özelliklerinin her zaman ücretsiz olacağını söyleyen ürün geliştiricisi Jijo Sunny, iş modeli olarak belirli teknolojileri kullanan sitelerin listelerini satmak ve özellikle yeni teknolojilere taşınmaya karar veren şirketlere akıllı öneriler sunmak gibi modeller geliştirdiklerini belirtiyorlar.

Belirli web teknolojilerini kullanan sitelerin listesini satmak harika bir iş modeli çünkü bir sohbet modülü geliştiricisiyseniz potansiyel rakibinizin hangi siteler/şirketler tarafından kullanıldığına dair listeyi satın alabilir ve onlarla iletişime geçebilirsiniz veya rakipleriyle iletişime geçebilirsiniz. Bilgiyi aldıktan sonrası sizin pazarlama taktiklerinize kalmış oluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.