Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası blockchain için çalışma grubu oluşturuyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası blockchain için çalışma grubu oluşturuyor

Uzun zamandır hayatımızın içinde olmasına rağmen sınırlı sayıda ülkenin ilgisini çeken kimi tarafından tanınan, ve kimi tarafından da yasaklanan kripto para dünyası Türkiye'nin de odağında. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, sayısal teknolojileri ve yansımalarını tanımak için çalışma grubu oluşturuyor.

Gelen bilgilere göre Bankacılık Düzenleme Denetleme Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu ve Hazine Bakanlığı'nın dahil olacağı çalışma grubuna Maliye Bakanlığı'nın da katılması bekleniyor. Merkez Bankası Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mustafa Okay konuyla ilgili yaptığı açıklamada bugün blockchain sistemini tartışır olduklarını ve bu teknolojilerin çok kısa sürede hem bankalar hem merkez bankaları tarafından kullanılacağını dile getirdi.

Yaklaşım nasıl olacak?

Teknolojinin öğrenip değerlendirilmesini ve kullanım döneminde de millileştirilmesi gerektiğini savunan Okay, bu yapılara bankaların da kayıtsız kalmasının mümkün olmadığını dile getirdi. Teknolojilerin yasaklanması veya tamamen serbest olmasına karşı bir tutum sergileyen Okay, Merkez Bankası ve ilgili kurumlarla sayısal teknolojiler ve sanal paralarla ilgili bir çalışma başlattıklarını müjdeledi.

Oluşturulan çalışma grubu belli periyotlarla toplanıp sanal para ve ilgili konuları tartışacak. Bu teknolojinin üst seviyede milli bir yaklaşımla ele alınmasının faydalı olacağını dile getiren Okay, kurum olarak kendi sorumluluk alanları içerisinde çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.