Mühendisleri anonim olarak mülakata alan interviewing.io 3 milyon dolar yatırım aldı

Mühendisleri anonim olarak mülakata alan interviewing.io 3 milyon dolar yatırım aldı

Mühendislerin/yazılımcıların en iyi şirketlerde çalışmak için yeteneklerini ortaya koyduğu anonim mülakat platformu interviewing.io 3 milyon dolar yatırıma imza attı.

Interviewing.io, teknik elaman işe alımında özgeçmişlerin değil, teknik yeteneklerin önemine odaklanan bir girişim. Teknik yeteneklerine güvenen adaylar interviewing.io’ya girerek kim olduğunu açık etmeden test mülakatına girebiliyor. İnsan kaynakları yöneticileri yerine işin üretim tarafındaki teknik yöneticiler sürece dahil oluyor ve tam anlamıyla çalışan adaylarının yeteneklerini test etmeye odaklanıyor.

Yapılan açıklamalara göre Susa Ventures’ın liderliğindeki yatırım turuna Social Capital, Ulu Ventures, Kapor Capital, TenOneTen Ventures, Manifest Investment Partners ve Türkiye’den Vela Partners’ın da aralarında olduğu geniş bir yatırımcı kafilesi katılmış. Quora, Asana ve Amazon gibi önemli girişimlerin mühendis istihdam etmesine yardımcı olan interviewing.io, söz konusu teknik/pratik mülakata katılan adaylardan herhangi bir ücret istemiyor.

Üniversitelerdeki yeteneklerin keşfi için de ayrı bir teklif sunan interviewing.io, herhangi bir sosyo-kültürel özelliğe bakmadan şirketlerin gerçekten yeteneğe odaklanmasına yardımcı oluyor. Zira A4 sayfalarına sıkıştırılan özgeçmişlerin de yeterli olmadığına vurgu yapıyor.

Her ay 3 bin mühendisin katıldığı interviewing.io, adayların yüzde 60’ının şirket mülakatlarını geçebildiğini ve bunun ortalama dönüşüm oranlarının 3 katı olduğunu paylaşıyor. Yani gerçekten doğru kişileri platformuna çektiğini iddia etmiş oluyor. Bu sayede ortalama 58 gün süren mühendis istihdam etme süresi 1 haftaya kadar düşüyor. Bu da şirketlerin tasarrufa gitmesini sağlıyor ki interviewing.io, bu oranın yüzde 50 olduğunu iddia ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.