Founders Factory'den yatırım alan Alegra Digital, İngiltere ofisini açtı

Founders Factory'den yatırım alan Alegra Digital, İngiltere ofisini açtı

İlk olarak 2014 yılında karşımıza çıkan ve bir SAAS şirketi olarak faaliyet gösteren Alegra Digital, Londra merkezli Founders Factory'den yatırım aldı. Yaklaşık 3 yıl önce Alp Ocal ve Ozan Akçora tarafından kurulan Alegra Digital, aldığı yatırımla birlikte İngiltere ofisini de açtı. Yatırım miktarının açıklanmadığını da ekleyelim.

Firmaların kendi e-ticaret ve içerik platformlarını tüm cihazlarda anında kurmalarına imkan sağlayan Alegra Digital, kullanıcılarına maliyetlerini minimuma indirmeyi vadediyor. Son bir yıl içinde yüzde 110 oranında büyüyen Alegra Digital, gelirlerinin büyük bir kısmını Türkiye ve yurt dışındaki firmalardan sağlıyor.

2018'de ABD'ye açılacak

Hem yerli hem yabancı toplamda 20'den fazla firmaya hizmet veren Alegra Digital, önümüzdeki 5 yıl içinde 70 milyon dolar ciroya ulaşmayı hedefliyor. Büyük oranda girişimlere hizmet veren Alegra Digital, İngiltere ofisiyle birlikte dünya pazarına açılacak.

Önümüzdeki yıl Avrupa'nın ardından ABD pazarına girmeyi hedefleyen Alegra Digital, 1 yıl içinde 4 kat büyümeyi amaçlıyor. Dünyanın en gelişmiş içerik ve e-ticaret özelliklerini tek pakette sunmayı vadeden Alegra Digital, Founders Factory yatırımıyla birlikte hızlı büyümesini devam ettirecek gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.