Hyperloop One 85 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldı

Hyperloop One 85 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldı

Elon Musk'ın hızlı ve etkili şekilde yolcu ve yük taşımacılığı konusundaki vizyonuna dayanan Hyperloop One, 85 milyon dolarlık yeni yatırım turunu kapattı. Son yatırımla beraber şirketin 245 milyon dolarlık bir finansmanı oldu.

Hyperloop One'ın 85 milyon dolarlık yeni yatırımı ile beraber değerlemesinin 700 milyon doları aştığı belirtiliyor.

Yatırım, Hyperloop One ve Colorado Ulaştırma Departmanının, tünel bazlı ulaşım sisteminin olası rotaları için bir fizibilite çalışması yürüttüğünü açıklamasının hemen ardından geldi. Üstelik Colorado, Hyperloop One'ın çalışmalara başlayacağını duyurduğu 10 olası rotadan sadece biri.

Hyperloop One'ın COO ve CFO'su Brent Callinicos; "Dünyanın dört bir yanında hükümetlerle Hyperloop One'ın dönüştürücü özelliği ve toplumsal faydalarını görüşme konusunda çok büyük ilerlemeler kaydettik." açıklamasında bulundu.

Hyperloop One, 2014 yılında kurulmuş ve Elon Musk'ın vizyonunu gerçekleştirmeyi amaçlayan 2 şirketten biri. Hyperloop One'ın eski kurucu ortaklarından Brogan BamBrogan'ın Arrivo isimli şirketi de aynı amaç için çalışıyor ve hatta inşa edilmiş ve test edilmiş tam ölçekli bir sisteme sahip tek firma olduğunu iddia ediyor.

Yeni bir taşıma sistemi hayatımıza ne zaman girebilir şimdilik söylemek zor fakat önümüzdeki yıllarda eski ortakların yeni rakipler olarak tekrar karşılaşmasını izleme ihtimalimiz oldukça yüksek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.