İşlem hacmi 750 milyon TL'yi geçen Papara, ön ödemeli Papara Card'ı tanıttı

İşlem hacmi 750 milyon TL'yi geçen Papara, ön ödemeli Papara Card'ı tanıttı

Ağustos 2016’da BDDK lisansıyla hizmet vermeye başlayan dijital cüzdan Papara, hem marka yüzünü yeniledi hem de ön ödemeli Papara Card'ı tanıttı.

Web sitesini ve mobil uygulamalarını yeniledi

Dijital cüzdan hizmetlerini webden, iOS ve Android uygulamaları üzerinden kullanıma sunan Papara'nın yenilenen web sitesi ve mobil uygulamaları girişimin sunduğu hizmetleri daha yalın bir şekilde tanıtıyor. 13 yaşından büyük herkesin bir dijital cüzdan sahibi olmasını sağlayan girişime Facebook hesabınızla giriş yapıp hızlıca e-posta veya telefon numarası üzerinden para transferi yapabiliyorsunuz. (Daveti alan kişi Papara üyesi olarak parayı alabiliyor.)

Papara Card yeniliği

Yeni tanıtılan Papara Card ise Papara’nın yeni ön ödemeli kartı. Bu yenilikle Papara kullanıcıları POS cihazı olan her yerde harcama yapabilecek hem yurt içinde hem de yurt dışında tüm ATM’lerden para çekebilecek. Hali hazırda Papara kullanıcıları hesaplarına 15 bankadan havale yapabiliyor veya 40 binden fazla ATM'den nakit ödemeyle bakiye yükleyebiliyor.

300 bin kullanıcı, 750 milyon TL işlem hacmi

Papara Yönetim Kurulu Başkanı Ahmed Faruk Karslı, Papara CEO’su İlker Diker ve Papara CTO’su Emre Kenci’nin katılımı ile düzenlenen basın toplantısında paylaşılan bilgilere göre Papara Card, 1 yıl içinde 300 bin kullanıcıya ulaşmayı başarmış. 750 milyon TL'nin üzerinde işlem hacmine ulaşan Papara’da bugün itibariyle her 7 saniyede bir işlem gerçekleşiyor. Kullanıcıları tarafından yapılan işlem adedi ise 1 milyonu geçiyor.

Papara Card ile birlikte gençler arasında daha fazla yaygınlaşmak istediklerini ifade eden Papara Yönetim Kurulu Başkanı Ahmed Faruk Karslı, Türkiye’de yetişkinlerin yüzde 44’ünü hala banka hesabı sahibi olmadığını* ve 18 yaş altı kitle de buna eklendiğinde her iki kişiden birinin finansal ürünlere erişiminin olmadığını hatırlatıyor. Türkiye’nin 2023’te nakitsiz topluma geçiş vizyonundaki bu boşluğu doldurmak için gerekli teknolojik altyapıyı sunduklarının da altını çiziyor.

Eğer daha önce kullanmaya başlamadıysanız Papara.com'u ziyaret ederek veya Papara uygulamalarını indirerek dijital cüzdanınızı kullanmaya başlayabilirsiniz. Kaçırdıysanız Parapara ofis ziyaretimizi de Girişim Ofisleri kanalımızda izleyebilirsiniz.

*BKM verilerine göre (PDF)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.